Deprem uzmanından Kahramanmaraş uyarısı: Bölge için problem!
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'taki 4,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Denizli-Buldan Fayı’nın kapasitesi fazla. Konya’daki fay küçük bir parça, K. Maraş’taki fay ise bölge için problem olabilir. Geçmiş olsun." dedi.
ABONE OL
Kandilli Rasathanesi, Kahramanmaraş Göksun'da 4,1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
"Bugünlerde depremler fazlalaştı." diyen Naci Görür, "Yakın zamanda Denizli-Buldan, Huğtaş-Göksun-K. Maraş ve Çimen, Cihanbeyli-Konya’da 4, 0-4,2 ‘lik depremler oldu. Bölgelerin tektonik özelliklerine göre bunlar ya grabenlerde, gerilme bölgelerinde, ya da doğrultu atımlı fay zonlarının yakın bölgelerinde (Eskişehir FZ, DAF FZ) meydana geldiler. Bütün bu yörer faylı. Fayların çoğu levha içi yapılar. Denizli-Buldan Fayı’nın kapasitesi fazla. Konya’daki fay küçük bir parça, K. Maraş’taki fay ise bölge için problem olabilir. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.
Son Dakika... Kandilli duyurdu: Kahramanmaraş'ta 4,1 büyüklüğünde deprem!
