Bebeği heimlich manevrasıyla kurtardı

Manisa'da bir giyim mağazasında boğazına ambalaj parçası kaçan bebek, iş yeri sahibi Cemil Aslan'ın uyguladığı heimlich manevrası sayesinde saniyeler içinde yeniden nefes almaya başladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2026 16:40 GÜNCELLEME 12.03.2026 17:07 GÜNCEL
Bebeği heimlich manevrasıyla kurtardı
Bebeği heimlich manevrasıyla kurtardı

Olay, 25 Şubat'ta Şehzadeler ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki bir giyim mağazasında meydana geldi. Öğle saatlerinde alışveriş yapmak için mağazaya gelen kadın, bebeğinin bir anda nefes almakta zorlandığını fark ederek, panik yaşadı. Durumu fark eden iş yeri sahibi Cemil Aslan, bebeğe hızla müdahale ederek heimlich manevrası uyguladı. Yapılan müdahaleyle bebeğin boğazına kaçan ambalaj parçası çıkarıldı. Nefesi yeniden normale dönen bebek rahatladı. Yaşanan korku dolu anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

RENGİ DEĞİŞİNCE BOĞAZINA BİR ŞEY KAÇTIĞINI ANLADIM

O anları anlatan Cemil Aslan, kasada çalıştığı sırada bebeğin babaannesinin anneye seslendiğini söyledi. Aslan, "Ben kasadaydım, işlerimle uğraşıyordum. Çocuğun babaannesi yanındaydı, bebek arabasındaydı. İlk o annesine seslendi. Annesi gelince telaş yaptı ve bağırmaya başladı. Çocuğun yanına gittim. Renginin değiştiğini görünce boğazına bir şey kaçtığını anladım. Soğukkanlı davrandım. Daha önce lisede ve üniversitede bu eğitimi almıştık. Heimlich manevrası uyguladım. Müdahale sonrası ambalaj parçası çıktı ve bebek nefes almaya başladı. Daha önce hiç uygulamamıştım, ilk defa uyguladım." dedi.

KAYNAK : DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR