Doğa yürüyüşünde şaşırtan keşif! Yaşı 2 bin yılı, gövdesi 19 metreyi aşıyor
Muğla’nın Bodrum ilçesinde doğa yürüyüşü sırasında keşfedilen yaklaşık 2 bin yıllık dev çınar ağacı için “anıt ağaç” tescil süreci başlatıldı.
ABONE OL
Muğla’nın Bodrum ilçesinde doğa yürüyüşü sırasında fark edilen ve gövde genişliğiyle dikkati çeken yaklaşık 2 bin yıllık çınar ağacının "anıt ağaç" olarak tescil edilmesi için çalışma başlatıldı.

Yakaköy Mahallesi'nde doğa yürüyüşüne çıkan doğasever Mustafa Ünlü, bölgede devasa boyutlarda bir çınar ağacı olduğunu fark ederek durumu Bodrum Orman İşletme Şefliği ekiplerine bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen uzman ekiplerce gerçekleştirilen ilk teknik incelemede, ağacın gövde çevresinin 19 metre 20 santimetre olduğu kayıt altına alındı.

Çevresinde tarihi bir su kuyusunun da bulunduğu bildirilen ağacın, yaşı ve sağlık durumunun tespiti için detaylı çalışma başlatıldı.
Yürütülen çalışmalar sonucunda, ağacın "Anıt Ağaç" statüsüne alınıp alınmayacağına karar verilecek.

-
Alp Arslan 34 dakika önce Şikayet EtÖnemli olan kaliteyi anlayacak Göz ile bilgi ile bakıp Görmek Fark burada....Beğen
-
Misafir 56 dakika önce Şikayet EtBiliniyordu önceden tescillenmemisdiBeğen
-
ak eller 1 saat önce Şikayet EtBu nasıl bir tesadüf kenarın da yol var taş avlu duvarla çevrili bu kadarda tesadüf olamaz canımBeğen Toplam 7 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet Etyol kenarındaki ağacı yeni mi bulmuşlar?!!Beğen Toplam 7 beğeni