Rusya'dan Akkuyu NGS'de çalışmaya gelen Victoria Müslüman oldu! Adını da değiştirdi

Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) çalışan Rusya vatandaşı Victoria Ketova, Müslüman olarak "Amine" ismini aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2026 23:44 GÜNCELLEME 25.03.2026 23:44 GÜNCEL
Rusya'dan Akkuyu NGS'de çalışmaya gelen Victoria Müslüman oldu! Adını da değiştirdi
Rusya'dan Akkuyu NGS'de çalışmaya gelen Victoria Müslüman oldu! Adını da değiştirdi

Mersin'in Silifke ilçesi İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Mersin'de inşası devam eden Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) çalışmak için Türkiye'ye geldikten sonra İslam hakkında araştırmalar yapan Rus vatandaşı Victoria Ketova, bir süre sonra Müslüman olmaya karar verdi.

KELİME-İ ŞEHADET GETİRDİ, İSLAM İLE ŞEREFLENDİ

İlçe Müftülüğüne başvuran Ketova için burada ihtida merasimi düzenlendi.

İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru, merasimde Kur'an-ı Kerim okudu ve Ketova'ya İslam'ın inanç, ibadet ve ahlak esasları hakkında bilgi verdi.

YENİ İSMİ AMİNE OLDU

Ketova da şahitler huzurunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu ve "Amine" ismini aldı.

Müftü Doğru, Ketova'ya Diyanet İşleri Başkanlığının Rusça kitaplarını hediye etti.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 4
  • Vatandaş Rıza 1 saat önce Şikayet Et
    Sahte ile gerçeği çok ama çok iyi bilmek şarttır.
    Cevapla
  • yalçın 1 saat önce Şikayet Et
    İsrail ajanı olabilir
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Bayanın karşısındaki kişiye bakın. Kişi hakkında zan etmiyorum fakat bu milletin başına FETÖ gibi bela olacak yapının dua etme şeklidir. İlköğretim, lise ve yurtları kursları türkiyede ve dünyada dikkat çekici şekilde artıyor. Ve Cumhurbaşkanı 1 numaralı düşmanlarıdır. Tüm kurumlarda ve her kademede kadrolaşma var. Devletimiz şükürler olsun takipte.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Allah Kabul Etsin.Ama Dikkat Edelim Ajan Filan Olmasın..Bu Zamanda Herşey Olabilir....!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR