Son dakika: Türkiye'den Karadeniz'deki saldırılar hakkında açıklama!
Dışişleri Bakanlığı: Karadeniz'de gemilere gerçekleştirilen saldırıları büyük endişeyle karşılıyoruz. Saldırılar bölgede can, mal, seyir ve çevre emniyeti için ciddi riskler taşımaktadır.
ABONE OL
Dışişleri Bakanlığı, Türk işletenli bir ticari gemiye yönelik Karadeniz'de gerçekleştirilen saldırıya ilişkin açıklamasında, "Karadeniz’deki Münhasır Ekonomik Bölgemiz içerisinde meydana gelen ve uluslararası hukuka aykırı olan bu ve benzeri saldırılar, bölgede can, mal, seyir ve çevre emniyeti bakımından ciddi riskler oluşturmaktadır." denildi.
İşte Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama:
"Ham petrol taşıyan “ALTURA” isimli, Sierra Leone bayraklı ve Türk işletenli tankere yönelik bugün (26 Mart) Karadeniz'de gerçekleştirilen saldırıyı büyük endişeyle karşılıyoruz.
Saldırıya ilişkin olarak ilgili kurumlarımız tarafından gerekli inceleme ve teknik müdahaleler yapılmakta olup, gemide bulunan 27 Türk mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir.
Karadeniz’deki Münhasır Ekonomik Bölgemiz içerisinde meydana gelen ve uluslararası hukuka aykırı olan bu ve benzeri saldırılar, bölgede can, mal, seyir ve çevre emniyeti bakımından ciddi riskler oluşturmaktadır.
Savaşın Karadeniz sathına yayılmasının ve daha da tırmanmasının önlenmesini teminen, ilgili taraflarla temaslarımızı sürdürmekteyiz.
Bu doğrultuda ayrıca, ülkemizin bölgedeki ekonomik çıkar ve faaliyetlerinin korunması amacıyla, uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri alma hakkımızı saklı tutuyoruz."
Türk İşletenli Bir Ticari Gemiye Yönelik Karadeniz'de Gerçekleştirilen Saldırı Hakkında:
— Öncü Keçeli | Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü (@oncukeceli) March 26, 2026
Ham petrol taşıyan “ALTURA” isimli, Sierra Leone bayraklı ve Türk işletenli tankere yönelik bugün (26 Mart) Karadeniz'de gerçekleştirilen saldırıyı büyük endişeyle karşılıyoruz.
Saldırıya…
-
nkl 6 dakika önce Şikayet Etİtrail'in Ukrayna'ya fısıldaması ara sıra karadenizi meşgul et anlamını taşıyor gibi tahmin ediyoruzBeğen
-
Recep 11 dakika önce Şikayet EtMutemelen İpi Amerikanın elinde Olan Ukraynadır.Beğen
-
Misafir 19 dakika önce Şikayet EtAdı altura, bayrak sierera lone türk gemisi olduğunu kim bilsin.Beğen
-
Yavuz Sultan Selim 24 dakika önce Şikayet Etukrayna ve ingiltere baş şüpheliler, ters manyel sahte bayrak operasyonu da olabilir, iyice araştırıp suçluyu tesbit ediğ cezalandırmak lazımdır !..Beğen Toplam 7 beğeni
-
miktat 29 dakika önce Şikayet Etkim bunlarBeğen