Bekçilerin işe alım şartları değiştirildi
Çarşı ve mahalle bekçilerinin işe alım şartları değişti. Askerlik ve ikamet koşulu öne çıktı. Adaylarda en az lise mezuniyeti ve Türk vatandaşı olma şartı korunurken, yaş sınırı 18 ila 31 olarak yeniden belirlendi.
ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2026 08:56
GÜNCELLEME 09.04.2026 10:27
GÜNCEL
İçişleri Bakanlığının çarşı ve mahalle bekçilerinin çalışma usul ve esaslarını belirleyen ilgili yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
Düzenlemeye göre erkek adayların askerlik görevini tamamlamış olması zorunlu olacak. Ayrıca başvuru yapılan ilde son bir yıldır ikamet etme şartı getirildi.
Adli sicil ve güvenlik kriterleri önemini yine korudu. Adayların ağır suçlar başta olmak üzere belirli suçlardan hüküm giymemiş olması şartı korunurken, kamu haklarından mahrum olmama ve silahlı görev yapmaya engel durumunun bulunmaması kriterleri de devam edecek.
Ayrıca başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üyeliği bulunan adaylar bekçilik başvurusu yapamayacak.
YORUMLAR 8
TÜMÜ
-
Diyarbakırli 16 dakika önce Şikayet EtBekçi alımı emniyetin işine yaramiyor alınacaksa polis alınsın o şartlardaBeğen
-
Er-ol. 21 dakika önce Şikayet EtBekçiler yaya görev yaptığı için halkın içinde ve daha zinde, şüpheli araçlara anında ışığı tutuyorlar, hergün görüyorumBeğen
-
Vatandaş 45 dakika önce Şikayet EtBekçi Tam görevini yapsa hiçbir hırsızlık olayı olmaz ülkedeBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet Etbeklci yerine polis alınmalıBeğen Toplam 2 beğeni
-
Faruk 1 saat önce Şikayet EtTamamBeğen Toplam 1 beğeni