TBMM Başkanı Kurtulmuş, Avustralya Temsilciler Meclisi Başkanı Dick ile görüştü
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'daki PAB Genel Kurulu kapsamında Avustralyalı mevkidaşı Milton Dick ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki köklü bağlar ve Filistin meselesine dair kritik mesajlar ön plana çıktı.
ABONE OL
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152'nci Genel Kurulu için İstanbul'da bulunan Avustralya Temsilciler Meclisi Başkanı Milton Dick ile bir araya geldi.

'İKİLİ İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİ AÇISINDAN ANLAMLI BİR FIRSAT'
Genel Kurulun yapılacağı otelde gerçekleşen görüşmede, Kurtulmuş, Türkiye ile Avustralya arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 60'ıncı yıl dönümünün gelecek yıl idrak edileceğini, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi açısından bu anlamlı yıl dönümünün bir fırsat olarak değerlendirebileceğini ifade etti.
'ANZAK GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE VE TBMM'YE DAVET'
Kurtulmuş, mevkidaşı Dick'i gelecek yıl düzenlenecek Anzak Günü etkinliklerine ve TBMM'ye davet etti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Avustralya'daki yaklaşık 150 bin nüfusa sahip Türk toplumunun, ülkeler arasındaki bağları güçlendiren önemli bir unsur olduğunu da vurguladı.
'AVUSTRALYA'NIN TUTUMUNU TAKDİRLE KARŞILIYORUZ'
'Avustralya'nın tutumunu takdirle karşılıyoruz'
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında geçen yıl düzenlenen Yüksek Düzeyli Konferans sırasında Batılı 11 ülkenin daha Filistin'i tanıyan ülkeler arasına katılmasının, Filistin meselesi ve iki devletli çözümün canlı tutulması adına önemli olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu ülkeler arasında Avustralya'nın yer almasından memnuniyet duyduklarını ve tutumlarını takdirle karşıladıklarını belirtti.
Görüşmede, ayrıca Avustralya ile ortak bulunulan uluslararası asamblelerdeki iş birlikleri de ele alındı.



