Şanlıurfa Valiliği son dakika duyurdu: 4 kişi görevden uzaklaştırıldı
Şanlıurfa Valiliği, lisede düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır olmak üzere 9 yaralının tedavisi devam ettiğini, 2 İlçe Emniyet Müdürlüğü ve 2 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticisi görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurdu.
ABONE OL
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 14 Nisan 2026 Salı günü saat 09.30 sıralarında Hasan Çelebi Mahallesi'nde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, okulun eski öğrencisi olduğu belirlenen Ö.K. tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda 16 kişi yaralandı.

9 YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Yaralılardan 7'sinin tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiği, 3'ü ağır olmak üzere 9 kişinin ise Şanlıurfa'daki hastanelerde tedavisinin sürdüğü belirtildi.
Olayla ilgili Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında 1 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, soruşturmanın çok yönlü sürdüğü kaydedildi. Açıklamada, olayın idari yönden incelenmesi amacıyla Valiliğin talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

4 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olayın idari yönden soruşturulması amacıyla valiliğimizin talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından müfettiş görevlendirilmiştir. Ayrıca soruşturma aşamalarının sağlıklı olarak yürütülmesini teminen 2 ilçe emniyet müdürlüğü ve 2 ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticisi görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Soruşturma süreçleri bakanlıklarımız ve valiliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim ve öğretime 14 Nisan 2026 tarihinden itibaren 4 gün süre ile ara verilmiştir. Ülkemizi derinden üzen menfur saldırıdan etkilenen yaralılarımızın sağlık durumları yakından takip edilmektedir. Bütün yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyor, eğitim camiamız başta olmak üzere olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

-
melih 28 dakika önce Şikayet EtZaten var sivil polisBeğen
-
aha 30 dakika önce Şikayet Etişini ciddiye almayanın gözünün yaşına bakmayınBeğen
-
Selime Hollanda'dan 33 dakika önce Şikayet EtMillet iyice sapitti ,eskiden cikmis okulda ne isi var ? internet te kafirlerden bunlari ogreniyorlar genclerimiz. ,cocuklar ve yetiskinlerimiz..Beğen
-
Cenk 38 dakika önce Şikayet EtEğitim sistemi gözden geçirilmeliBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 48 dakika önce Şikayet EtBakınız sosyal medya çağındayız. Her kademedeki yöneticiler bu mecrayı takibetmek zorunda.Velet üç gün önce tehdit mesajı göndermiş müdür neden tedbir almamış?Beğen Toplam 4 beğeni
-
Aksaray lı 22 dakika önce Şikayet EtMüdürün işi gücü yok mezun öğrencilerin sosyal medyasını takip etsin, bayaa mantıklıBeğen Toplam 1 beğeni
-
SYB 28 dakika önce Şikayet EtMüdür savcılığa bildirmiş. 2 emniyet, 2 ilçe milli eğitim müdürü neden görevden uzaklatırıldı zannediyorsun. Müdür gece gündüz elinde sopayla nöbet tutacak değil ama devletin kolluk kuvvetleri bu öğrenci kılıklı pisliği zamanında paketlemeliydi. 3 ağır yaralı var bir de ağız dolusu kuru laf.Beğen Toplam 2 beğeni