Tutuklanan Tuncal Sonel'in eşi için gözaltı talebi

Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklanan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2026 10:23 GÜNCELLEME 22.04.2026 11:43 GÜNCEL
Tutuklanan Tuncal Sonel'in eşi için gözaltı talebi
Tutuklanan Tuncal Sonel'in eşi için gözaltı talebi

Gülistan Doku soruşturmasında tutuklanan eski Vali Tuncay Sonel'in ardından, eşi Handan Sonel hakkında da gözaltı ve tutuklama talebiyle savcılığa başvuruldu.

Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklanan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Gülistan Doku soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel dahil 12 şüpheli tutuklandı.

HABERİ OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen tarafından Sonel'in eşi Handan Sonel hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na gözaltı ve tutuklama talebiyle başvuruda bulunulduğu belirtildi. Başvuruda, Handan Sonel'in Gülistan Doku olayından haberi olmamasının mümkün olmadığına vurgu yapıldığı öğrenildi.

Gülistan Doku soruşturması: Başhekimin ifadesi ortaya çıktı! Kayıtlar nasıl silindi?Gülistan Doku soruşturması: Başhekimin ifadesi ortaya çıktı! Kayıtlar nasıl silindi?

DÜN TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel dün tutuklanmıştı.

Handan Sonel ve Tuncay Sonel

"SUÇ DELİLLERİNİ YOK ETME"

Savcılığın Erzurum Sulh Ceza Hakimliğine gönderdiği tutuklama talebinde, Gülistan Doku'nun kaybolmasının ardından yaşanan usulsüzlükler tek tek sıralandı:

Hastane ve kamera kayıtları: Gülistan Doku kaybolduktan hemen sonra hastane kayıtlarının ve bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinin silindiği tespit edildi.

SIM kart ve sosyal medya operasyonu: Gülistan Doku'nın ailesi tarafından yeniden çıkartılan SIM kartın, valinin talimatıyla adli prosedür dışındaki "yetkisiz" kişilere incelettirildiği ve sosyal medya hesaplarına gizlice girilerek hayati önemdeki verilerin yok edildiği belgelendi.

Sevk yazısında, Tuncay Sonel'in "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme", "Özel hayatın gizliliğini ihlal", "Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme", "Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu belirtildi.

Gülistan Doku

TUTUKLU ŞÜPHELİLER

  • Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel,
  • Doku'nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia edilen eski polis Gökhan Ertok,
  • eski Tunceli İl Özel İdaresi çalışanı Erdoğan Elaldı,
  • Celal Altaş,
  • Nurşen Arıkan,
  • Ferhat Hanedan Güven,
  • Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov,
  • annesi Cemile Yücer
  • ve eski polis olan üvey babası Engin Yücer
  • ile Tuncay Sonel'in o dönem koruma polisliğini yapan Şükrü Eroğlu
  • ve Tunceli Devlet Hastanesi'nin eski başhekimi Çağdaş Özdemir tutuklandı.
Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Zsza 14 dakika önce Şikayet Et
    Bana öyle geliyorki bu isin içinde çok bürokrat çıkacak
    Cevapla
  • Misafir 32 dakika önce Şikayet Et
    resmi görevi kötüye kullanmak yokmu suçlamanın içinde..
    Cevapla
  • takipçi 36 dakika önce Şikayet Et
    Valinin karısıda tutuklansın
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 1 saat önce Şikayet Et
    evet o da tutuklanmalı
    Cevapla
  • belde 1 saat önce Şikayet Et
    bu durum adalet herkese lazım. sorgulanabilir demek. sonuçta adalet bir devleti ayakta tutan en temel şartı. insan üzülüyor şahsen. çok atıp tutan asan kesen yorumlar var. bunlar doğru değil. yargılama bitmeden infaz yapmamak gerekir. sonuçta herkes şunu kendine sormalı. evladımıza Rabbim korusun böyle bir şey geldiğinde bizler nasıl hareket ederiz. bunun cevabını doğru verirsek adalet
    Cevapla
  • EMS 42 dakika önce Şikayet Et
    Yorumcu belde.... valinin yaptığını mı yapardın yani? Burada yapılan yorumlar da mevcut somut deliller üzerinden zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR