DMM, 23 Nisan’daki “bayrak” iddialarını yalanladı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları üzerinden sosyal medyada paylaşılan "Türk bayrağına saygısızlık yapıldığı" yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2026 15:34 GÜNCELLEME 23.04.2026 15:41 GÜNCEL
DMM, 23 Nisan’daki “bayrak” iddialarını yalanladı
DMM, 23 Nisan’daki “bayrak” iddialarını yalanladı

DMM'nin NSosyal hesabından yapılan açıklamada, Kocaeli ili Körfez ilçesi Alparslan Türkeş Stadyumu’nda gerçekleştirilen kutlama programı kapsamında dev bir bayrak kareografisi gerçekleştirildiği; gösterinin tamamlanmasının ardından, şeritler halindeki uzun parçaların, usulüne uygun ve düzenli bir şekilde muhafaza edilmek amacıyla rulo yapılmak üzere zemine serildiği ifade edildi.

Görevlilerin bayrağı toplama işlemi sırasında şeritlerin arasından geçerek tahliye işlemini gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İddia edilenin aksine, şanlı Türk bayrağının üzerine basılmasının söz konusu dahi olmadığı tespit edilmiştir. Milli değerlerimizi ve toplumsal hassasiyetlerimizi istismar ederek; birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu hedef alan bu tür kasıtlı ve art niyetli içerikler, kamuoyunda infial yaratma amacı taşıyan birer dezenformasyon girişimidir. Vatandaşlarımızın, bu tarz içeriklere karşı dikkatli olmaları ve yalnızca resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar etmeleri önemle rica olunur."

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Hikmet 2 saat önce Şikayet Et
    Kocaeli Halk gazetesi kapadin yalan haber yapıyorlar kapatın başka ülkelerde böyle baş geliyorlar yalancılardan siz para cezası veriyorsunuz Siyonistler ödüyor
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Bayrağa saygısızlığı ancak chpkk zihniyetli kişiler yapar. Bu yalanı ortaya atanları bayrak direğine asmak lazım.
    Cevapla
  • Paşa 2 saat önce Şikayet Et
    Parçalı bayraktan nerden çıktı Allah aşkına
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Bu tür yalan haber yapanların icabına bakın artık.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR