İstanbul Boğazı'nda gemi karaya oturdu! Binalara 10 metre kala faciadan dönüldü

Sarıyer'de konteyner gemisinin karaya oturması nedeniyle geçici olarak askıya alınan İstanbul Boğazı gemi trafiği, geminin kurtarılmasının ardından yeniden açıldı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 28.04.2026 02:38 GÜNCELLEME 28.04.2026 09:05 GÜNCEL
İstanbul Boğazı'nda gemi karaya oturdu! Binalara 10 metre kala faciadan dönüldü
İstanbul Boğazı'nda gemi karaya oturdu! Binalara 10 metre kala faciadan dönüldü

Alınan bilgiye göre, Rusya'dan Kocaeli'ye kılavuz kaptan alarak seyreden "KAPPA" isimli 148 metre uzunluğundaki konteyner gemisi, İstanbul Boğazı Yeniköy önlerinde karaya oturdu.

İhbar üzerine olay yerine polis ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) ekipleri sevk edildi.

Ekipler, KURTARMA-5, KURTARMA-6 ve KURTARMA-8 römorkörleri ile balık adam ekibi ve KEGM-5 hızlı tahlisiye botunun desteğiyle kurtarma çalışması başlattı.

Çalışmalar nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönde ve geçici olarak askıya alındı.

Ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda yüzdürülen gemi kurtarıldı. Geminin emniyetli alana alınmasının ardından Boğaz'da gemi trafiği saat 07.50 itibarıyla tekrar açıldı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Kirkor 1 ay önce Şikayet Et
    Boğazda buna benzer Yalılarda oturan seküler kesimin Kanal İstanbul Projesine karşı çıkmalarını gözden geçirmişler midir ?
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Yalın var derdin var...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    park etmiş
    Cevapla
  • Tuzla 1 ay önce Şikayet Et
    Boğazlardaki yalılar gerçek değerinden sigortalanmalı ve o değer üzerinden emlak vergileri alınmalı hep sarıyerdeki daire bedelini gösteriyor sonra gemi sigortası öder diyor lar devlet ve belediye vergileri uçuyor 50 milyon dolar yalı beş bin lira emlak vergisi 20 bin lira sigorta böyle beleşe olunca mafya para aklamak için şirketler vergiden düşmek için yalı alıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    o yalılar oradan kaldırılmalı ve halka açılmalı . hak sahiplerine Arnavutköyden yer verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR