Usta sanatçı Mehmet Taneri hayatını kaybetti

"Bir Zamanlar", "Sen Sen Sen" ve "Seni Sevmek" adlı eserleriyle unutulmazlar arasına giren Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Mehmet Taneri 86 yaşında hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2026 21:19 GÜNCELLEME 06.05.2026 21:55 GÜNCEL
Usta sanatçı Mehmet Taneri hayatını kaybetti
Usta sanatçı Mehmet Taneri hayatını kaybetti

Sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımla Taneri'nin vefatına ilişkin üzüntüsünü aktaran sanatçı Ali Kocatepe, "1960’ların sonlarında tanışmıştık Mehmet Taneri ile. 1960 ve 1970’lerde ünlü pop müzik sanatçılarımızdandı. 1990’ların başında Sultanköy’de komşu olduk. Kızları Nükhet ile kızımız İlkyaz Kocatepe birlikte büyüdü. İki aile çok yakındık. Akşam vefat haberini aldık. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Kaya Çilingiroğlu'nun dayısı olan Taneri, yarın öğle vakti Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

1960'LI YILLARDA MÜZİK DÜNYASINA GİRDİ

Sanatçı, Emin ve Nükhet Taneri çiftinin üç çocuğundan biri olarak 1940'ta dünyaya geldi. Türk pop müziğinin erken dönemine adını yazdıran sanatçı, döneminin sevilen erkek sanatçıları arasında yer aldı.

Sanat hayatına 1966’da Selim Özer Orkestrası’nda vokalist olarak başlayan Taneri, aynı yıl orkestrayla "Her Yerde Kar Var" plağını doldurdu.

Daha sonra Durul Gence Orkestrası’na katılan sanatçı, 1968'de Durul Gence Beşlisi ile "Sen Sen Sen" plağına imza attı.

Taneri, Doruk Onatkut Orkestrası ile de çalışarak, 1969'da "Seni Sevmek" ve "Ben Sevilmeyi Bilmezdim" eserlerinin yer aldığı 45'liğini yaptı.

1969'DA SOLO YAPMAYA BAŞLADI

Aynı yıl solo kariyere yönelen başarılı sanatçı, "Bu Son Gecemiz", "Bir Yabancı Gibi/Ben miyim İlk Defa Seven", "Çağırsan da Artık Gelemem/Seni Nasıl Unutsam", "Bir Rüya Gibi/Kabahat Bende mi?" plaklarını hayranlarının beğenisine sundu.

Başarılı sanatçı, 1970'te Hey Dergisi okuyucuları tarafından belirlenen "Yılın Erkek Sanatçıları" listesinde yer alarak başarısını katladı.

"Ben miyim İlk Defa Seven" plağını 1971'de dolduran Taneri, 1972'de "Ben Yabancı Değilim/Yıllardan Sonra", 1973'te reklam plağı "Hayatın Gerçek Tadı", 1976'da "Bir Zamanlar" plaklarını hayata geçirdi.

Mehmet Taneri, 1972'de Oğuz Gözen'in yazıp yönettiği "Hayal Uçurumu" filminde başrol oynayarak sinema dünyasına da adım attı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR