Baklava kutusundaki rüşvet operasyonu davasında karar: Eski başkan ve yardımcısına hapis

Manavgat Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve irtikap davasında karar çıktı. Eski Başkan Niyazi Nefi Kara 45 yıl, baklava kutusunda rüşvet alırken yakalanan yardımcısı Mehmet Engin Tüter ise 40 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2026 17:16 GÜNCELLEME 15.05.2026 18:00 GÜNCEL
Baklava kutusundaki rüşvet operasyonu davasında karar: Eski başkan ve yardımcısına hapis
Baklava kutusundaki rüşvet operasyonu davasında karar: Eski başkan ve yardımcısına hapis

Manavgat Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk, rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında açılan davada karar açıklandı. Buna göre görevden uzaklaştırılan Başkan Niyazi Nefi Kara’ya 45 yıl 22 ay 13 gün, eski yardımcısı Mehmet Engin Tüter’e ise 40 yıl 20 ay hapis cezası verildi. Türkiye, Manavgat Belediyesi'ne yapılan rüşvet operasyonunu günlerce konuşmuştu. Manavgat Belediyesi'ne yapılan operasyonda, baklava kutuları içerisinde ortaya çıkan rüşvet paraları da gündeme damga vurmuştu. Bu kapsamda da Niyazi Nefi Kara, tutuklandı ve Manavgat Belediye Başkanlığı görevinden de uzaklaştırıldı. Kara'nın yardımcısı Mehmet Engin Tüter, baklava kutularında rüşvet alırken polis tarafından yakalanmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından da aralarında Niyazi Nefi Kara, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve iş insanlarının da bulunduğu 41 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması ise görüldü. Makamında baklava kutusunda 110 bin euro rüşvet alırken suçüstü yakalanan tutuklu sanık eski Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter de savunmasını yaptı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde belediyeye 'yolsuzluk' operasyonuAntalya'nın Manavgat ilçesinde belediyeye 'yolsuzluk' operasyonu

KARAR DURUŞMASINA 41 SANIK KATILDI

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, görevden uzaklaştırılan belediye başkanı Niyazi Nefi Kara, 6’sı tutuklu 41 sanık ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanık Niyazi Nefi Kara hakkında suç işlemek amacıyla örgüt yönetmek, irtikap, zimmet, rüşvet ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından mahkumiyet kararı verdi.

NİYAZİ NEFİ KARA'YA 45 YIL VERİLDİ

Kara, örgüt yöneticiliğinden 5 yıl, irtikaptan 10 yıl 10 ay, zimmetten 5 yıl, rüşvet suçundan 13 yıl 6 ay 13 gün ve para aklama suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kara'ya toplamda 45 yıl 22 ay 13 gün hapis ve 2 bin 500 lira adli para cezası verildi.

BAKLAVA KUTUSUNDA RÜŞVET ALAN YARDIMCISINA 40 YIL

Soruşturma sürecinde rüşvet paralarını baklava kutusu içerisinde teslim aldığı iddialarıyla gündeme gelen eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter de ağır hapis cezasına çarptırılan bir diğer isim oldu. Mahkeme, Tüter’e örgüt üyeliği, irtikap, zimmet, rüşvet alma ve suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama suçlarından toplam 40 yıl 20 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. Tüter ayrıca 2 milyon lira para cezasına çarptırıldı. Davada yargılanan diğer sanıklar hakkında da çeşitli oranlarda hapis cezaları ve beraat kararları verilirken mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların durumlarının devamına hükmetti.

BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETMİŞTİ

Soruşturma devam ederken tutuklu bulunan Niyazi Nefi Kara, CHP'den istifa etmişti. Kara, açıklamasında partisinin kendisini gözden çıkardığını söyledi ve şöyle demişti:

"ATA OCAĞIM CHP'DEN İSTİFA EDİYORUM"

  • Değerli Manavgatlı hemşehrilerim, değerli dostlarım, bugün itibariyle ata ocağım Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etmiş bulunuyorum.
  • Maalesef Parti üst yönetimi, şahsım üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı yürütülen itibarsızlaştırma operasyonunda üyeliğimi askıya alarak beni gözden çıkardı.

"BENİ YANDAŞ BASININ ÖNÜNE ATAN YÖNETİMLE YOL YÜRÜMEM"

  • Bu kararı yaşanan olağanüstü gelişmeler gereği olgunlukla karşılamıştım.
  • Ancak süreç içerisinde diğer tutuklu belediye başkanları için masumiyet karinesi nidaları atılırken şahsımla ilgili herhangi bir mahkeme kararı (hatta iddianame bile) olmamasına rağmen beni suçlu kabul edip yandaş basının önüne atan yönetim anlayışı ile yol yürümem imkansız hale gelmiştir.

"AKLANACAĞIM"

  • Partime ve partililerime küs değilim.
  • Tepkim, merkezde ve yerelde denge odağı haline gelen ve bu yolda beni feda etmeye değer gören parti yöneticilerine yöneliktir.
  • Ben Niyazi Nefi Kara olarak yargılama sürecinin sonunda aklanıp, Manavgat sokaklarında alnı ak ve başı dik yürümeye devam edeceğim.
  • Aynı göğün altında çok yakında yeniden buluşmak üzere. Sizleri çok seviyorum.

Niyazi Nefi Kara

Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • kurdî 13 dakika önce Şikayet Et
    Chpliler chpyi işgalden kurtarmaları boyunlarının borcu oldu.chpyi suç çetelerinin insafına bırakmazlar
    Cevapla
  • Misafir 19 dakika önce Şikayet Et
    Adam öldurene verilen az,onun hakkı kısas.Ancak makamını milleti soymak için kullanana o ceza çok değil.Ya da elinin kesilmesi.
    Cevapla
  • Misafir 25 dakika önce Şikayet Et
    Aleme ibret olsun darısı siyasi parti gözetmeksizin rüşvet diyen tüm kişilere uygulanmasını diliyorum bu cezanın
    Cevapla
  • Misafir 27 dakika önce Şikayet Et
    böyle bir ceza yok.ağırşaştırılmış müebbet bile 25-30 yıl
    Cevapla
  • Adana'lı 45 dakika önce Şikayet Et
    Bu da iyice abartılmış. Kasten adam öldürene 25 yıl Rüşvet alana 45 yıl.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR