Hedefteki Ali Mahir Başarır'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Şeref sözü, siyaseti bırakıyorum

CHP'deki yolsuzlukların ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun başvurusuyla başlayan süreç mutlak butlan kararıyla sona erdi. CHP'nin başına yeniden geçen Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Ali Mahir Başarır'dan bir açıklama daha geldi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 26.05.2026 18:48 GÜNCELLEME 26.05.2026 20:50 GÜNCEL
Hedefteki Ali Mahir Başarır'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Şeref sözü, siyaseti bırakıyorum
Hedefteki Ali Mahir Başarır'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Şeref sözü, siyaseti bırakıyorum

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, mahkemenin "mutlak butlan" kararı sonrası yeniden genel başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu’na memleketi Mersin'den tarihi bir meydan okumada bulundu. Başarır, "Yarın kurultay kararı alıyorsan siyaseti de bırakıyorum. Şeref sözü Kemal Bey" diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yargı kararıyla başlayan yönetim krizi karşılıklı restleşmelerle tırmanmaya devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlediği buluşmada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini hedef alan söylemlerine kurultay çağrısıyla yanıt verdi.

"BEN 50 YAŞINDAYIM, KEMAL BEY 80 YAŞINDA"

Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik kırgınlığına ve parti içi tasfiye iddialarına değinen Başarır, aralarındaki yaş farkına dikkat çekerek koltuk siyasetini eleştirdi:

"Bir tek beni affetmiyormuş. Bakın ben 50 yaşındayım. Kemal Bey 80 yaşında. Buradan, memleketimden, doğup büyüdüğüm topraklardan bir çağrım var. Madem beni affedemiyorsun, madem beni istemiyorsun... Ben sana göre daha gencim, 30 yaş daha küçüğüm. Ama ben koltuğumu bırakıyorum."

"ŞEREF SÖZÜ KEMAL BEY, ALİ MAHİR TARSUS'A DÖNÜYOR"

Partinin önünü açmak ve demokratik yarışı yeniden başlatmak adına kendi siyasi kariyerini masaya koyduğunu ilan eden Başarır, "Yarın kurultay kararı alıyorsan siyaseti de bırakıyorum. Şeref sözü Kemal Bey, şeref sözü. Evime, çocuklarıma, eşime giderim, onlara sarılırım. Yarın kurultay kararı al, Ali Mahir Tarsus'a evine dönüyor, gelmemek üzere." dedi.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 324 TÜMÜ
  • Kacarova 1 ay önce Şikayet Et
    He,hè kurultayda özgür çıkar diye ümit ediyor sonra söz,muziek kalmaz unutulur gider,bir şereften bahsediyor o şeref kim anlamadım
    Cevapla
  • Tatar Remi 1 ay önce Şikayet Et
    şeref sözü ali mahir başarır yanyana uymadı
    Cevapla
  • nuri 1 ay önce Şikayet Et
    Fakir birinin milyarlarımın üzerine yemin ederimki demesi gibi, şeref kelimesini işine gelince çokça kullanan ama hayatında bu kelimenin anlamına pek uygun hareket etmeyen laf cambazlarından biri, vazifesi tansiyonu yükseltmek.
    Cevapla
  • yilmaz 1 ay önce Şikayet Et
    herseyi caldilar so rada birakalim diyirlar
    Cevapla
  • ADEM 1 ay önce Şikayet Et
    Böyle yalan dolanla gazla seçmeni kandırmak kolay Bu Kemal kendi taktiğin de gaza gelirmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR