Çok sayıda il için peş peşe uyarılar! İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması
İçişleri Bakanlığı, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda vatandaşları uyardı. 15 ile öğle saatlerinden itibaren sarı kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramının ikinci günü birçok kentte kuvvetli sağanak beklendiğini açıkladı.
Bahar yağmurları bayramın iki ve üçüncü gününde de yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürecek. 15 ile öğle saatlerinden itibaren sarı kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısı var.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son değerlendirmelerine göre bugün Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu dışında tüm yurtta gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KRİTİK UYARI
İçişleri Bakanlığı, bugün Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri, İç Ege ve Göller Bölgesi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Sakarya çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yer yer yerel kuvvetli olması beklendiğini, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceğini açıkladı.

15 İLE SARI KODLU UYARI
MGM, 15 il için sarı kod yayınlayarak sel ve su baskınlarına karşı uyardı. Sarı kodla uyarı yapılan iller şöyle: Afyonkarahisar, Ankara, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kastamonu, Kütahya, Sakarya, Uşak, Kırıkkale, Karabük ve Düzce.
Yurt genelinde kuvvetli yağışlar hafta sonuna kadar devam edecek. Cumartesi ve pazar günleri yurt genelinde güneşli hava hakim olacak.

Bakanlığın sanal medya hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre; 28 Mayıs 2026 Perşembe günü; Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde, İç Ege ve Göller Bölgesi'nde, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Sakarya çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yer yer yerel kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını; yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatıyoruz" denildi.
-
Harun 1 hafta önce Şikayet EtALLAHIM bizleri AFFET ALLAHIM SEN AFFEDİCİSİN AFFETMEYİ SEVERSİN bizleride AFFETBeğen Toplam 12 beğeni
-
Fatih 1 hafta önce Şikayet EtYALVARIYORUM ALLAHIM bizleri cehennem azabından KURTAR VE KORU YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ETBeğen Toplam 9 beğeni
-
Alican 1 hafta önce Şikayet EtMasumlara Evet Hakkedenlere HayırBeğen
-
Eroll 1 hafta önce Şikayet EtMaşallah, İsrail be BAE nin bulut çalma operasyonu yarıda kalınca yağmur yağmaya başladı, yağışlar tüm dünyada mevsim normallerindeyken Ortadoğu’da son 20 yılın normalin dışında bir yağış olması herşeyi anlatıyor, böyle bilet olamaz diyen bizim uzmanlar buna nasıl cevap verecek böyle şey olmaz demekle olmaz bilimsel izah gerekliBeğen Toplam 5 beğeni
-
Misafir 1 hafta önce Şikayet EtSonra bu yedi kıtlık senenin ardından bir sene daha gelecek; o zaman insanlar bol yağmura kavuşturulup sıkıntıdan kurtulacaklar ve o zaman bol bol meyveleri sıkıp, hayvanları sağacaklar.”Beğen Toplam 6 beğeni
-
HIDIR BUDUR 1 hafta önce Şikayet Etİran'ın bölgedeki askeri hamleleri İsrail ve Dubai'nin gökyüzündeki "musluklarını" kapattı. Bölgedeki savaş uçağı trafiği ve savunma sanayi gerilimi, bulut tohumlama uçaklarını yere çiviledi. DeFelice (2013)’'in uyardığı o "hedef dışı bölgelerin etkilenmesi" riski bizim lehimize dönmüş durumda. Yıllardır çalınan yağmurumuz, bu kaos sayesinde evine dönüyor.Beğen Toplam 36 beğeni