Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı'nın ilk gününde mazlum coğrafyalara umut taşıdı

Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı’nın ilk gününde dünyanın dört bir yanında mazlum coğrafyalara umut taşımak için harekete geçti.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 27.05.2026 23:38 GÜNCELLEME 27.05.2026 23:38 GÜNCEL
Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı'nın ilk gününde mazlum coğrafyalara umut taşıdı
Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı'nın ilk gününde mazlum coğrafyalara umut taşıdı

Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı’nın ilk gününde dünyanın dört bir yanında mazlum coğrafyalara umut taşımak için harekete geçti. Türkiye’den yola çıkan gönüllüler, Asya’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan Arakan kamplarına kadar geniş bir coğrafyada kurban emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı. Bayram namazının ardından kesim alanlarına geçen ekipler, binlerce kilometrelik iyilik köprüsünün ilk adımını attı.

BAYRAM SEVİNCİ BİR NEBZE OLSUN YÜZLERE YANSIDI

Açlık, savaş, yoksulluk ve insani krizlerle mücadele eden bölgelerde gerçekleştirilen organizasyonda özellikle Gazze ve Arakan’daki ihtiyaç sahipleri öncelikli bölgeler arasında yer aldı. Bombardımanların gölgesinde yaşam mücadelesi veren Gazze halkı ile yıllardır kamplarda hayata tutunmaya çalışan Arakanlı Müslümanlara ulaştırılan kurban payları, bayram sevincini bir nebze olsun yüzlere taşıdı.

Dernek gönüllüleri, günler öncesinden ulaştıkları bölgelerde hazırlıklarını tamamlayarak kesim ve dağıtım süreçlerini titizlikle yürütüyor. Kurban kesimlerinin İslami usullere uygun şekilde gerçekleştirildiği organizasyonda, etler tek tek paketlenerek yetim ailelere, savaş mağdurlarına, mültecilere ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılıyor.

'KURBAN SADECE ET DEĞİL, AYNI ZAMANDA UMUT, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMADIR'

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü yaptığı açıklamada, kurban organizasyonunun yalnızca bir yardım çalışması olmadığını belirterek, bunun ümmet bilincinin en güçlü dayanışma örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

Köylü, “Hayırseverlerimizin bizlere emanet ettiği kurbanları dünyanın dört bir yanında gerçek muhtaçlara ulaştırmanın huzurunu yaşıyoruz. Bugün Gazze’de bombaların altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz de, Arakan’da yıllardır yokluk içinde hayata tutunan mazlumlar da Türkiye’den uzanan yardım elini hissediyor. Bu emanetler sadece et değil, aynı zamanda umut, kardeşlik ve dayanışmadır” dedi.

Kurban organizasyonunun onlarca ülke, yüzlerce bölgede eş zamanlı sürdüğünü belirten Köylü, gönüllü ekiplerin bayram boyunca sahada olacağını ve kesim ile dağıtım görüntülerinin bağışçılarla paylaşılacağını söyledi.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR