Konya’da sağanak felakete dönüştü: Bazı evler ve araçlar sel altında kaldı

Konya’da etkili olan sağanak yağış, Selçuklu ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışın ardından rögarların geri tepmesi sonucu cadde ve sokaklar göle dönerken, çok sayıda ev ve araç sular altında kaldı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 06.06.2026 12:50 GÜNCELLEME 06.06.2026 14:07 GÜNCEL
Konya’da sağanak felakete dönüştü: Bazı evler ve araçlar sel altında kaldı
Konya’da sağanak felakete dönüştü: Bazı evler ve araçlar sel altında kaldı

Olay, Selçuklu ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde meydana geldi. Yağışın kısa sürede etkisini artırmasıyla cadde üzerinde yoğun su birikintisi oluştu. Rögarların taşması sonucu sel suları çevredeki otoparklara, apartmanların bodrum katlarına ve bazı evlere kadar ulaştı.

Mahalle sakinlerinin iddiasına göre yaklaşık 20-25 araç su altında kaldı. Araç sahipleri büyük panik yaşarken, bazı sürücüler araçlarını kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Bölgedeki otoparklarda bulunan araçların önemli ölçüde zarar gördüğü belirtildi.

Mahalle sakinlerinden Ayhan Çelik ve Osman Yaylalı, yaşananları şöyle anlattı:

“Elektrik sistemlerinde meydana gelen patlama sesleriyle durumdan haberdar olduk. Otoparklardaki araçlar tamamen su içinde kaldı. Çok sayıda binanın bodrum katını su bastı. Şu an içeriye giremiyoruz. Yaklaşık 20-25 araç sular altında kaldı.”

Sel nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Ev sahibi Güliz Tekin, bodrum katının tamamen suyla dolduğunu belirterek, “Evimin bodrum katına yaklaşık 60 santimetre yüksekliğinde su girdi. Bütün eşyalarım, elbiselerim ve çocuklarımın oyuncakları sular altında kaldı. Büyük mağduriyet yaşıyoruz” dedi.

İhbar üzerine bölgeye Konya Büyükşehir Belediyesi, itfaiye, KOSKİ ve diğer ilgili ekipler sevk edildi. Ekipler, cadde üzerindeki su birikintilerini tahliye etmek ve bodrum katlarda mahsur kalan suları boşaltmak için çalışma başlattı.

Yetkililer, vatandaşları su baskınlarının yaşandığı bölgelerde dikkatli olmaları konusunda uyarırken, ekiplerin tahliye ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

ZEKİ DURSUN-KONYA

KAYNAK : Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR