Tüm ülkeyi şoke eden Adliye soygununda son dakika duyurusu: Türkiye'ye teslim oldular!

Büyükçekmece Adliyesi'ndeki adli emanet bürosundan 25 kilogram altın ve 50 kilogram gümüş çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada firari durumdaki 2 şüphelinin Türkiye'ye teslim olduğu öğrenildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 12.06.2026 22:04 GÜNCELLEME 12.06.2026 23:20 GÜNCEL
Tüm ülkeyi şoke eden Adliye soygununda son dakika duyurusu: Türkiye'ye teslim oldular!
Tüm ülkeyi şoke eden Adliye soygununda son dakika duyurusu: Türkiye'ye teslim oldular!

SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Büyükçekmece Adliyesi'nin kasasından 147 milyon TL değerindeki 25 kilo altın ve 50 kilo gümüşün soyulmasına ilişkin yürütülen soruşturmada çarpıcı bir gelişme yaşandı. 

Büyükçekmece Adliyesi emanetini soyup eşiyle yurtdışına kaçan Erdal Timurtaş'ın arkasında Ağrılı aşiret bağlantılı bir çete olduğu ortaya çıkmış, o tarihte çaldıkları altın ve gümüşleri 12 araçlık konvoyla Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine götürdükleri belirlenen 16 zanlı yakalanmıştı.

BÜYÜKÇEKMECE ADLİYESİ SOYGUNUNDA KİLİT İKİ İSİM TÜRKİYE'YE TESLİM OLDU

Organize soygunu yönlendiren, soygun sırasında araçta bekleyen ve kuzeni Muhammed Efe'yle birlikte firari olarak aranan Muhammed Seferoğulları isimli iki kilit zanlının Gürcistan güvenlik birimleri tarafından yakalanarak hapse atıldıkları kaydedildi.

Olayın baş aktörü firari adliye personeli Erdal Timurtaş her yerde aranırken, izlerine Gürcistan'da rastlanan Muhammed Efe ve Muhammed Seferoğlulları'nın, bu akşam saatlerinde Sarp Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Türk makamlarına teslim oldukları öğrenildi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul'da, Büyükçekmece Adliyesi'ndeki emanet bürosunun soyulmasına ilişkin soruşturma derinleştirildi. Olaydan sonra incelenen güvenlik kamerası görüntüleri ve yapılan teknik çalışmalarda, Erdal Timurtaş'ın, soygun planını 13 Kasım günü hayata geçirdiği belirtildi. Sabah mesai başlamadan adliyeye gelen Timurtaş, kasaları boşalttıktan sonra 147 milyon TL değerindeki 25 kilo altın ve 50 kilo gümüşü, poşetlere koyup adliye koridorlarında dosya taşımak için kullanılan market arabasına yükleyerek dışarı çıkardı. Olaya ilişkin bir kişi gözaltına alınırken, Timurtaş ile eşinin İngiltere'ye kaçtığı ortaya çıktı. İki isim hakkında kırmızı bülten çıkarılması talep edildi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Vangölü 7 dakika önce Şikayet Et
    O tür kasalar kilitler ve anahtarlar 5 kilit 5 değişik anahtar beş kişiye verilir beşi bir araya gelmese o kapı açılmaz sen bir kişiye o anahtarı verirsen olacağı budur adam şimdi parayı yedim der atarsın içeri 3 yıl sonra çıkarırsın gel keyfim gel
    Cevapla
  • Bilal 8 dakika önce Şikayet Et
    kesin ellerini bak birdaha oluyormu
    Cevapla
  • Misafir 8 dakika önce Şikayet Et
    Adınıza kurban olun o ismi kullanmayın bari soysuslar
    Cevapla
  • Misafir 9 dakika önce Şikayet Et
    Kara paraya el koysun
    Cevapla
  • Cihan 12 dakika önce Şikayet Et
    Bütün aşiretin mal varlığına devlet el koysun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR