Tanju Özcan'a cinsel saldırı suçundan tutuklama!

Görevden uzaklaştırılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "kamu görevinin sağladığı nüfuzun kötüye kullanılması suretiyle cinsel saldırı" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında şoförüyle birlikte tutuklandı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 18.06.2026 15:27 GÜNCELLEME 18.06.2026 16:22 GÜNCEL
Tanju Özcan'a cinsel saldırı suçundan tutuklama!
Tanju Özcan'a cinsel saldırı suçundan tutuklama!

Bolu Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Tanju Özcan, "icbar suretiyle irtikap" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarının ardından "cinsel saldırı" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında da tutuklandı.

Özcan'ın müşteki-sanık olduğu Bolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki "şantaj" davasının müştekilerinden Ö.Ç'nin, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına "Tanju Özcan tarafından cinsel saldırıya uğradığı" iddiasıyla şikayet dilekçesi vermesi üzerine "kamu görevinin, vesayet veya hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan açılan soruşturmada tutuklama kararları çıktı.

Tanju Özcan

ŞOFÖRÜ DE TUTUKLANDI

Dosyayı inceleyen nöbetçi sulh ceza hakimliği, Özcan ve şoförü S.Ç'nin tutuklanmasına hükmetti.

Bolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki "şantaj" davasında müşteki Ö.Ç'nin, eski erkek arkadaşı M.E.A, Özcan, Özel Kalem Müdürü Ö.N.Y. ve şoför S.Ç'den şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Bolu Belediyesine yönelik 28 Şubat'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Özcan, 2 Mart'ta "icbar suretiyle irtikap" suçundan tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığınca 3 Mart'ta belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştı. Özcan hakkında, aynı soruşturma kapsamında 4 Nisan'da "nitelikli dolandırıcılık" suçundan da tutuklama kararı verilmişti.

"HAYATIMI MAHVETTİLER" DİYEREK...

Mağdur belediye çalışanı Öznur Çağalı, savcılık ifadesinde adeta bir zincirleme suç ağını ifşa etti. Hayatının karardığını belirten Çağalı, aralarında Tanju Özcan ve şoförünün de bulunduğu 5 isim hakkında şu iddialarla şikayetçi olmuştu: "Hayatımı mahveden, beni halen daha takip eden, tehdit eden Mehmet Eren Akgüney'den; bana tehditle birden fazla kere cinsel saldırıda bulunan Tanju Özcan'dan; delil karartmak için telefonumu isteyen ve bana yeni telefon almak isteyen Özgür Nihat Yıldız'dan ve Tanju Özcan'ın şoförü olan Suat Çelikcan'dan şikayetçiyim.”

AK Parti'ye 2 isim daha katılıyor! Tarih verildi, yeni belediye başkanları da yolda...AK Parti'ye 2 isim daha katılıyor! Tarih verildi, yeni belediye başkanları da yolda...

KAYNAK : AA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • yıldırım 7 dakika önce Şikayet Et
    kendisini aklamak için bu tacizci bşirde umreye gitti ar damar kalmamış
    Cevapla
  • Misafir 9 dakika önce Şikayet Et
    Utanmazlık
    Cevapla
  • Misafir 14 dakika önce Şikayet Et
    bunların iktidarını düşünemiyorum resmen sapık bunlar
    Cevapla
  • bursadan 36 dakika önce Şikayet Et
    Suriyelilerle uğraşarak milliyetçilik taslayan değil mi bu?
    Cevapla
  • kader 36 dakika önce Şikayet Et
    Grup mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR