Külliye'de küresel satranç oynanıyor, CHP'de köşe kapmaca! CHP'li Erol da isyan etti

Ankara'da 32 ülkenin katılacağı kritik NATO Zirvesi'nde liderler diplomasisi hız kazandı. Küresel gözler başkentteyken, CHP Milletvekili Gürsel Erol, Özgür Özel'in Eskişehir'deki toplantı kararına sert tepki gösterdi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 07.07.2026 12:42 GÜNCELLEME 07.07.2026 12:58 GÜNCEL
Külliye'de küresel satranç oynanıyor, CHP'de köşe kapmaca! CHP'li Erol da isyan etti
Külliye'de küresel satranç oynanıyor, CHP'de köşe kapmaca! CHP'li Erol da isyan etti

2004 İstanbul Zirvesi'nde NATO'nun dönüşümüne tanıklık eden Türkiye, 22 yıl sonra Ankara'da İttifak'ın yeni dönemine yön verecek kritik görüşmelere ev sahipliği yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Kanada Başbakanı Mark Carney'i Külliye'de kabul etti. Erdoğan gün içerisinde Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ve ABD Başkanı Donald Trump'ı da kabul edecek. Erdoğan 32 üye ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek zirvede devlet ve hükümet başkanlarını ağırlayacak.

CHP'NİN KORSAN ESKİŞEHİR TOPLANTISNA TEPKİ

NATO tarihinin en kritik zirvelerinden biri için geri sayım sürerken Manisa Milletvekili Özgür Özel'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na rağmen grup toplantısını Eskişehir'de yapacağını açıklamasına CHP içinden tepkiler geldi. 

CHP'Lİ EROL: SİYASİ PARTİLERİN VAROLUŞ NEDENİ DEVLETİ YÖNETME İDDİASIDIR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "NATO Devlet Başkanları Zirvesi Türkiye'de toplanırken CHP'nin Eskişehir'de grup toplantısı yapmasını doğru bulmadığını" bildirdi.

Erol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi partilerin varoluş nedeni devleti yönetme iddiasıdır. Siyasi partiler arasındaki mücadelede hesaplaşmak üzerine değil, devleti yönetmedeki farklılıkları ve alternatifleri ortaya koymaktır."

Türkiye devletinin varlığını ve devamlılığını korumak, buna yönelik politikalar geliştirmek her siyasi parti ve siyasetçi için vazgeçilmez önceliktir.

NATO Devlet Başkanları Zirvesi Türkiye'de toplanırken Eskişehir'de grup toplantısı yapılmasını zamanlama olarak doğru bulmuyorum."

 

 

 

KAYNAK : Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR