Çankaya Belediye Başkanı Güner havalimanında gözaltına alındı!
Son dakika haberi: Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Türkiye'ye dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındı.
CHP'li belediyelere yönelik yolsuzluk iddialarıyla başlatılan operasyonlar sürüyor. Bugün sabah saatlerinde Ankara CHP'li Çankaya Belediyesi'ne operasyon düzenlendi.
Sabah saatlerinde belediye binasına gelen polisin, buradaki çeşitli birimlerde ve odalarda arama çalışması başlattığı belirtildi.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in de yer aldığı toplam 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
BELEDİYE BAŞKANI GÜNER GÖZALTINA ALINDI
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, KKTC seyahatinden döndüğü sırada Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındı. Güner'in yakalanması ile birlikte soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 30 oldu.
SUÇLAMALAR NELER?
Başsavcılık, Güner ve 35 şüpheli hakkında suç örgütü kurma, suç örgütüne üye olma, rüşvet alma, rüşvet verme, ihaleye fesat karıştırma suçlamasını yöneltiyor.

BELEDİYE BAŞKANI GÜNER'DEN AÇIKLAMA
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner sosyal medya hesabından operasyona ilişkin açıklama yaptı.
Kendisinin şu an il dışında olduğunu ancak birkaç saat içerisinde Ankara'da olacağına işaret eden Güner, “Bunu ilgili tüm makamlara da bildirdim. Yine evimde arama yapmak üzere gelen ekiplere de yedek anahtar ulaştırdım ve bütün arkadaşlarımızdan emniyet güçlerimize yardımcı olmalarını istedim.” dedi.
“Göreve geldiğimizden bu yana bu kurumu en iyi şekilde yönettiğimizi ve bize güvenen hiç kimseye karşı mahcup olacak en ufak bir davranışımızın olmadığını tüm komşularımızın bilmesini isterim.” diye konuşan Güner, soruşturmanın ayrıntıları ve nedenleri netleştiğinde kamuoyuyla paylaşacağını dile getirdi.
HÜSEYİN CAN GÜNER KİMDİR?
1993 yılında Ankara'da doğan Güner, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2015 yılında mezun oldu. Güner, CHP'ye 2012 yılında kaydoldu. Güner, Ankara İl Gençlik Kolları Üniversite Komisyonu'nda, Sosyal Demokrat Öğrenciler örgütlenmesinde ve Çankaya İlçe Gençlik Kolunda çalışmalar yürüttü.
2013-2014 yıllarında Etimesgut Gençlik Kolu Başkanlığı görevinde bulunan Güner, 2014-2016 yılları arasında Genel Merkez Yerel Yönetimler Komisyonunda görev aldı ve 2018-2020 yılları arasında CHP Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
2020-2023 yılları arasında CHP’yi temsilen Çankaya İlçe Seçim Kurulu üyeliğinde bulunan Güner, 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 11. Sıra Milletvekili Adayı oldu ardından 4-5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultay’da CHP Parti Meclisi Üyesi seçildi.
Güner, 31 Mart seçimlerinde Çankaya Belediye Başkanı seçildi.
-
Mett 19 dakika önce Şikayet EtBu parti kapatılsa bile çözüm değil. Türkiye'de herkese seçme hakkı verilmemeli. Bu millete padişahlar lzmBeğen
-
Vatandaş Rıza 27 dakika önce Şikayet EtBUTLANCILAR ARINMAYA KENDİLERİNDEN BAŞLASIN..! Mesela GÜRSEL TEKİN..! Tapu Dairesine giderek Kendinin ve Birinci derece yakınlarının Siyasete başladığın zamanki ve Şu anda halihazırda Sahip olduğunuz Malların ve Emlaklarınızın DÖKÜMANINI çıkartarak sahip olduğunuz variyetlerin ve bu zaman zarfında nasıl oldu da böyle büyük bir EMLAK BARONU olduğunun hesabını verin ve ARININ...!Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ersan Kara 30 dakika önce Şikayet EtDelikanlı imiş...Beğen
-
Misafir 35 dakika önce Şikayet EtGelmesede mıt getırırdı merak etmeyınBeğen Toplam 2 beğeni
-
Rıza ezber 39 dakika önce Şikayet EtBelediye parasıyla avrupalarda tatil yapıyorlar. Yahu millet uyanın artık. Güvenmeyin bunlara. Oy da vermeyin.sandıktan uzak durun.kaymakam vali ye bırakın buralarıBeğen Toplam 5 beğeni