Ahbap soruşturmasında şok detay! 125 milyon TL'lik bağış Haluk Levent'in kardeşine uzandı

Ahbap Derneği soruşturmasında, 125 milyon 765 bin lira bağışın Haluk Levent'in kardeşi Berkant Acil ve bağlantılı olduğu kişilerin hesaplarına aktırıldığı tespit edildi. Para trafiği ve Şile festival ihalesi mercek altına alındı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 16.07.2026 14:22 GÜNCELLEME 16.07.2026 17:08 GÜNCEL
Ahbap soruşturmasında şok detay! 125 milyon TL'lik bağış Haluk Levent'in kardeşine uzandı
Ahbap soruşturmasında şok detay! 125 milyon TL'lik bağış Haluk Levent'in kardeşine uzandı
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında Haluk Levent'in de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı.
  • Soruşturma çerçevesinde İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla'da düzenlenen operasyonlarda 17 şüpheliden 14'ü gözaltına alındı ve 4 şirkete kayyum atandı.
  • Soruşturma, Haluk Levent'in kardeşi Berkant Acil'in Şile Belediyesi'nden aldığı ihalelerde usulsüzlükler tespit edildiğini ve toplamda 125 milyon TL'yi aşan para transferlerinin yapıldığını ortaya koydu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Haluk Levent'inde aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında halen gözaltına bulunan 14 şüphelinin ise işlemleri sürüyor.

4 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

Ahbap Soruşturması kapsamında İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla illerinde düzenlenen operasyonlarda 17 şüpheliden 14'ü gözaltına alındı. Aralarında Berkant Acil'in de bulunduğu 3 kişinin tutuklu olduğu öğrenildi, 4 şirkete ise kayyum atandı. Gözaltına alınan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.

Berkant Acil

125 MİLYON TL'Yİ AŞAN PARA TRANSFERİ

Ahbap Derneği soruşturması kapsamında, Haluk Levent'in kardeşi, halihazırda Şile Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüpheli Berkant Acil'in, Şile Belediyesi tarafından düzenlenen 35. Uluslararası Şile Bezi Festivali'ni Sur Müzik Yapım Şirketi'ni paravan olarak kullanmak suretiyle doğrudan temin yöntemiyle aldığı, doğrudan temin ihalesinin usulsüz olduğu, şüphelilerin sahne, ışık ve ses düzeni gibi giderleri sahte fatura almak suretiyle yüksek gösterdiği, mali bilirkişi raporuyla yapılan yolsuzlukların tespit edildiği ve Ahbap Derneği'ne yapılan bağışların bir kısmının Haluk Levent'in asistanı Yeliz Kaya'nın kişisel hesabına aktarıldığı, ardından 125 milyon 765 bin liranın Berkant Acil ve bağlantılı olduğu şüphelilerin ve şirketlerin hesaplarına aktarıldığı, bu şekilde haksız kazanç elde edilerek bağışların amacı dışında kullanıldığı tespit edildi.

KELEPÇELİ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan; ünlü sanatçının cezaevine sevk edildiği anlara ait görüntüler basına yansıdı. Görüntülerde Haluk Levent'in kelepçeli olduğu görüldü.

Haluk Levent'in kelepçeli görüntüsü

Ahbap soruşturmasında son dakika kararı! Mal varlıklarına el konulduAhbap soruşturmasında son dakika kararı! Mal varlıklarına el konuldu

KAYNAK : DHA, İHA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • SALAHATTİN ADANA 1 ay önce Şikayet Et
    ahbap levent'in ADANA VE İLÇESİ KARATAŞ ta BULUNAN yakınlarına YAPTIĞI KIYAKLARIN ORTAYA ÇIKARILMASI TEMİNEN NAKİT HESAP TRAFİKLERİNİN ARAŞTILMASI !
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Hani bir atasözü vardı ya ya... hatırlayamadım... bir şey tutan bir şeyi yalıyordu... Neydi yahu bal mıydı!!!??? parmak mıydı!!!???
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sıra LÖSEV de orda burdan geri kaldığını sanmıyorum incelensin lütfen
    Cevapla
  • vatanperver 1 ay önce Şikayet Et
    alan aldigiyla,çalan çaldigiyla kaliyor,devlet yardim paralarini alsin ahbap,çavuşlardan
    Cevapla
  • Kacarova 1 ay önce Şikayet Et
    Yaşa Mustafa Kamal paşa yaşa,yaşa mustafa kemal paşa yaşa sonra gelsin paracįklar gitsin paracıklar, 0=0 elde var sıfır çogu muhalefet partiler gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle