Ahbap soruşturmasında hareketli saatler: İfade için adliyeye geldiler!

Son dakika: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 'Ahbaplar Suç Örgütü' soruşturması kapsamında Fatih Altaylı, Hazal Kaya, Özlem Gürses ve Ruşen Çakır’ın bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde ifade verecek.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 24.07.2026 09:45 GÜNCELLEME 24.07.2026 11:23 GÜNCEL
Ahbap soruşturmasında hareketli saatler: İfade için adliyeye geldiler!
Ahbap soruşturmasında hareketli saatler: İfade için adliyeye geldiler!
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 28 şüpheliyi tutukladı.
  • Soruşturma çerçevesinde, ünlü isimler Fatih Altaylı, Şahan Gökbakar, Hazal Kaya, Ece Üner, Gökhan Özoğuz ve diğerleri ifadeye çağrıldı.
  • Özlem Gürses, adliyeye gelerek savcıya bilgi vermek üzere ifade verdi ve soruşturma kapsamında şüphelilerin mali hareketleri incelendi.
  • Editör Özet

SON DAKİKA: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, aralarında derneğin kurucusu olan şarkıcı Haluk Levent'in de yer aldığı 28 şüphelinin tutuklandığı soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Fatih Altaylı, Şahan Gökbakar, Hazal Kaya, Fatih Koparan, Ruşen Çakır ve Özlem Gürses ifadeye çağrılmıştı. 

BUGÜN ADLİYEYE GİDECEKLER

İfadeye çağırılan Öykü Serter, Ece Üner, Gökhan Özoğuz ve Fatih Portakal, İstanbul Adliyesi'ne gelerek savcıya ifade vermişti.

Fatih Altaylı, Hazal Kaya, Özlem Gürses ve Ruşen Çakır’ın ise bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek ifade verecekleri öğrenildi.

Fatih Portakal'ın ifadesi ortaya çıktı! Pişman olduğunu açıkladıFatih Portakal'ın ifadesi ortaya çıktı! Pişman olduğunu açıkladı

Ahbap soruşturması: Ece Üner, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter'in ifadeleri!Ahbap soruşturması: Ece Üner, Gökhan Özoğuz ve Öykü Serter'in ifadeleri!

ÖZLEM GÜRSES ADLİYEDE

Ahbap Derneği’ne yönelik soruşturmada Özlem Gürses ifade vermek için adliyeye geldi. 

'SORULARI YANITLAMAYA GELDİK'

Gürses, "Savcı bey bilgimize başvurmak istemiş. Kendisine soruları yanıtlamaya geldik" dedi.

Özlem Gürses

RUŞEN ÇAKIR DA ADLİYEYE GELDİ

Ruşen Çakır, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen AHBAP’lar suç örgütü soruşturması kapsamında savcılığa ifade vermek üzere adliyeye geldi.

Ruşen Çakır

Oyuncu Hazal Kaya, soruşturma kapsamında ifade vermek için adliyeye geldi.

Hazal Kaya

Operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarının önlenmesi ile şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürütülmüştü.

Bu kapsamda, Ahbap Derneği çalışanlarına yönelik hazırlanan MASAK raporları, hesap hareketleri incelemeleri ile teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, şüphelilerin mali profilleriyle uyumsuz yüksek tutarlı para hareketlerinin bulunduğu, aralarında yüksek miktarlı para transferleri gerçekleştirildiği, şans oyunları hesaplarına yüksek meblağlarda para aktararak bahis oynadıkları ve bu yolla yüksek miktarlarda para kaybettikleri, ayrıca kısa süre içerisinde aralarında zincirleme şekilde çok sayıda tapu devir işlemi gerçekleştirdikleri tespit edilmişti.

Haluk Levent

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 54 şüpheliden aralarında Ahbap Derneği kurucusu şarkıcı Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'un da bulunduğu 28 şüpheli tutuklanmıştı.

Derneğin ve bazı şüphelilerin mal varlıklarına el konulmuştu.

KAYNAK : İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Mine 14 dakika önce Şikayet Et
    Devleti ve Kurumlarını El birliği ile Aşağılamak ve Beceriksiz göstermek, yetersiz ve Hatta Devletin kurumlarını Dolandırıcı gibi gösteren bunlar.Umarim en ağır para ve hapis cezası verilir
    Cevapla
  • Bülent 17 dakika önce Şikayet Et
    Şimdi hepsi Şaşkın şaşkın salara yatar, Bilmiyordum üzgünüm ben de aldatıldım pişmanım özür dileriz, veya Özür dilemek bunlar için çok zorki, bazıları Özür dilemek için kendini hazırmış.Hayatları yalan ve Devletin bunlardan Özellikle kayıp paranın hesabını sorması ve yine bu kesimden Tahsil etmesi gerek
    Cevapla
  • HanYavuz 18 dakika önce Şikayet Et
    Bunlar Çeneleriyle destek verdikleri için bunların en büyük derdi olan para ile yüksek meblağlı para cezasıyla cezalandırmalılar, o zaman bunlar
    Cevapla
  • samet 26 dakika önce Şikayet Et
    Bunlar diyorki ben para vermedim Bulara para cezası verilmeli yalan haberden Kızılaya göndemeli
    Cevapla
  • Eyüp 30 dakika önce Şikayet Et
    Hiç biriniz Ahbap'a bağış yapmadınız da ne diye bağış için milleti yönlendirdiniz, sizin yatacak yeriniz var mı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR