Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika Kıbrıs mesajı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, "Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumu değişmedikçe ve bölge güvenliğini de olumsuz etkileyen eylemleri sona ermedikçe çözüm perspektifinin somutlaşmayacağını bir kez daha vurguluyoruz." dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 29.07.2026 15:05 GÜNCELLEME 29.07.2026 16:00 GÜNCEL
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika Kıbrıs mesajı
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika Kıbrıs mesajı
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkına desteklerinin tam olduğunu belirtti.
  • BM Genel Sekreteri António Guterres’in Kıbrıs meselesindeki çabalarını takdir ettiklerini ifade eden Keçeli, Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumunun çözüm sürecini olumsuz etkilediğini vurguladı.

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Her zaman olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kıbrıs Türk halkına desteğimizin tam olduğunu teyit ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Adası’nda Liderlerle Gerçekleştirdiği Üçlü Görüşmenin Ardından Yaptığı Açıklama Hakkında: BM Genel Sekreteri António Guterres’in, görevinin başından bu yana Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz. Ada’daki iki taraf arasında çözüme yönelik ortak zeminin halen mevcut olmadığı bu dönemde, Genel Sekreter Guterres’in 2025 yılında başlattığı süreç kapsamında önemli iş birliği alanlarında ilerleme sağlanmasına odaklanılmasının, güvenin inşasına hizmet edeceğine inanıyoruz.

  • Diğer taraftan, Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumu değişmedikçe ve bölge güvenliğini de olumsuz etkileyen eylemleri sona ermedikçe çözüm perspektifinin somutlaşmayacağını bir kez daha vurguluyoruz.

On yıllar boyunca denenmiş ve tükenmiş çözüm modellerinin geçmişte kaldığına bu vesileyle bir kez daha dikkat çekiyoruz. Anavatan ve Garantör devlet olarak, Kıbrıs meselesinin adil, kapsamlı ve sürdürülebilir çözümüne Ada’daki gerçekler esas alınarak, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü temelinde varılabileceğini yineliyoruz. Her zaman olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kıbrıs Türk halkına desteğimizin tam olduğunu teyit ediyoruz."

Yunan askerin şikayeti ortaya çıkardı: Kışlada Türk'e küfretme eğitimiYunan askerin şikayeti ortaya çıkardı: Kışlada Türk'e küfretme eğitimi

Komşuyu paniğe sürükleyen gelişme! Türkiye'den KAAN ve İHA almak istiyorlarKomşuyu paniğe sürükleyen gelişme! Türkiye'den KAAN ve İHA almak istiyorlar

Aşırı sağcı milletvekili 'KKTC' itirafıyla Avrupa'yı birbirine kattıAşırı sağcı milletvekili 'KKTC' itirafıyla Avrupa'yı birbirine kattı

Yunanistan'dan alçak tehdit! Türkleri hedef aldılar: Yunan ordusu için Kıbrıs yakındır!Yunanistan'dan alçak tehdit! Türkleri hedef aldılar: Yunan ordusu için Kıbrıs yakındır!

SOLOTÜRK, KKTC'de gökyüzüne imzasını attıSOLOTÜRK, KKTC'de gökyüzüne imzasını attı

KAYNAK : Haber7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    artık yeter KKTC değil KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ.........
    Cevapla
  • ali aslantürk 1 ay önce Şikayet Et
    kibrisin tamamı bizimdir neden mi ? çünkü biz Kıbrıs'ı venediklilerden aldık rumlar bizim hoşgörü muzle geldiler
    Cevapla
  • Murathan 1 ay önce Şikayet Et
    Hep vurguluyoruz´uzun yillardir vurguluyoruz yunanliya vurgu degil onlar cekicden anlar.Daha cok vurgulariz.!
    Cevapla
  • Zülkuf kuzpinar 1 ay önce Şikayet Et
    Bu iş birden nereden çıktı BM gazzeyi çözdü mu bu nu çözebilecek İsrail'i n Kıbrıs'ta ki emelini gerceklestirmek için yol açmaya çalışıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    islam ülkeleri ve Türk devletleri kktc yi tanisa sorun biter bence, peki neden tanimazlar bilmiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle