Vatandaşın sofrasına gidecekti: Tarihi geçmiş 768 kilo çay bulundu

Bilecik'te, son tüketim tarihi geçmiş 768 kilogram poşet çaya el konuldu. Depo mühürlenirken sorumlular hakkında işlem başlatıldı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 30.07.2026 10:00 GÜNCELLEME 30.07.2026 10:04 GÜNCEL
Vatandaşın sofrasına gidecekti: Tarihi geçmiş 768 kilo çay bulundu
Vatandaşın sofrasına gidecekti: Tarihi geçmiş 768 kilo çay bulundu

Vatandaş sağlığını tehdit eden bir gıda skandalı ortaya çıkarıldı. Bilecik'te, zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, ruhsatsız bir depoda son tüketim tarihi geçmiş tam 768 kilogram poşet çay ele geçirildi.

Ertuğrulgazi Mahallesi'nde faaliyet gösterdiği belirlenen ruhsatsız depoya baskın düzenleyen ekipler, depo içerisinde son kullanma tarihi geçmiş yüzlerce kilogram poşet çay tespit etti. Sağlığı riske atan ürünlere el konulurken, sorumlular hakkında tutanak düzenlenerek yasal işlem başlatıldı.

Denetimlerin ardından ruhsatsız deponun faaliyetine son verildi. Yetkililer, vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerin aralıksız süreceğini belirterek, şüpheli durumların ilgili birimlere bildirilmesini istedi.

KAYNAK : İHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • ramazan 40 dakika önce Şikayet Et
    kahvehanelere cafelere gidecekti geç kalmışlar.
    Cevapla
  • Misafir 42 dakika önce Şikayet Et
    çayın son kullanma tarihi uygun koşullarda saklanırsa olmaz,2015 yılında aldığım çayı daha yeni açtım içiyorum ne tadında bir değişiklik var ne aromasında,..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR