Tepki yağmıştı... Ali Deek'in Türkiye konseri ertelendi

Hatay'ın Samandağ ilçesinde düzenlenecek olan Samfest 2026 kapsamında sahne alması planlanan ve geçmişteki Türkiye karşıtı açıklamaları nedeniyle büyük tepki toplayan Suriyeli şarkıcı Ali Deek'in konseri ertelendi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 09.08.2026 09:00 GÜNCELLEME 09.08.2026 09:01 GÜNCEL
Tepki yağmıştı... Ali Deek'in Türkiye konseri ertelendi
Tepki yağmıştı... Ali Deek'in Türkiye konseri ertelendi

Organizasyon ekibi, 29 Ağustos'ta yapılması planlanan kapanış konserinin yapılamayacağını resmi bir duyuru ile kamuoyuna bildirdi.

Türkiye'ye yönelik küstah ifadeleri ve asılsız iddialarıyla tanınan Ali Deek'in yeniden Hatay'a gelecek olması, kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık yaratmıştı. Gelen tepkilerin ardından Samfest Organizasyon Ekibi, resmi kanallar üzerinden konserin akıbetini duyurdu. 

Yayınlanan resmi duyuruda "Ali Al Deek konserimiz elimizde olmayan sebeplerden dolayı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni konser tarihi en kısa sürede tüm resmi hesaplarımız üzerinden sizlerle paylaşılacaktır." denildi.

NE OLMUŞTU?

Suriye'deki Esed rejimine verdiği destekle bilinen ve Şebbiha olarak nitelendirilen Ali Deek, geçmiş yıllarda Hatay'ın Samandağ ilçesinde dönemin CHP'li belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte sahne almış ve Türkiye aleyhine küstah ifadeler kullanmıştı. Son olarak 2021 yılında bölgedeki bir düğüne davetli olarak katılan Deek, Türkiye'nin Suriye topraklarında Alevileri katlettiği yönünde asılsız yalanlar dillendirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretleri nedeniyle geçmişte gözaltına alınan ve Esed rejimini savunduğu için Suriye'ye giremeyen şarkıcının, Türkiye İşçi Partili (TİP) Emrah Karaçay'ın yönetimindeki Samandağ Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Samfest 2026'ya davet edilmesi bardağı taşıran son damla olmuştu. Ali Deek'in 29 Ağustos tarihinde Samandağ Atatürk Sahil Parkı'nda festivalin kapanış konserini vereceğinin açıklanması, büyük bir tepki dalgasına yol açmıştı.

CHP'li Başkan Refik Eryılmaz, katil Esed destekçisi Ali Deek'e konser verdirdiCHP'li Başkan Refik Eryılmaz, katil Esed destekçisi Ali Deek'e konser verdirdi

KAYNAK : Yeni Akit Gazetesi
Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    Devletimiz aleykinde konuşmuşsa CHP nin dostudur, CHP onu yalnız bırakmaz.
    Cevapla
  • Zanaatkar 5 gün önce Şikayet Et
    Merak etmeyin, Muz Cumhuriyeti değiliz. Devletimiz gerekeni yapar...
    Cevapla
  • DATÇALI 5 gün önce Şikayet Et
    TÜRK DEVLETİ BUNA NASIL İZİN VERİYOR anlamış değilim, DEVLET İÇİNDE DEVLETMİ VAR BÜTÜN SUÇLULAR ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GELİP KONSER VEREBİLİYOR.
    Cevapla
  • kemal emrah şahin 5 gün önce Şikayet Et
    suçlu ise alsınlar.çok basit
    Cevapla
  • Tuncay TÜRK 5 gün önce Şikayet Et
    Sokmayın bu adamı ülkeye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR