Karadeniz'de Türk gemilerine saldırı: Türkiye'den açıklama

Dışişleri Bakanlığı, dün akşam Rusya'daki Novorossisk Limanı'ndan ayrıldıktan sonra saldırıya uğrayan Yaşar ve Nadezhda isimli Türk sahipli sivil gemilerde bulunan Türk vatandaşlarının durumunun yakından takip edildiğini açıkladı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 04.08.2026 12:06 GÜNCELLEME 04.08.2026 13:00 GÜNCEL
Karadeniz'de Türk gemilerine saldırı: Türkiye'den açıklama
Karadeniz'de Türk gemilerine saldırı: Türkiye'den açıklama
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Türk sahipli "Yaşar" ve "Nadezhda" isimli gemilerin Novorossisk Limanı'ndan ayrıldıktan sonra insansız hava araçlarıyla saldırıya uğradığı ve bazı personelin yaralandığı bildirildi.
  • Bakanlık, vatandaşların can güvenliğinin öncelikli olduğunu ve durumun yakından takip edildiğini belirtti. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının Karadeniz'deki sivil gemileri etkilediği ve bu durumun gıda güvenliği gibi olumsuz sonuçlar doğurabileceği ifade edildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Yaşar ve Nadezhda isimli Türk sahipli sivil gemilerin dün akşam Novorossisk Limanı'ndan ayrıldıktan sonra insansız hava araçlarıyla saldırıya uğradığı ve aralarında vatandaşlarımızın da bulunduğu bir grup personelin yaralandığı öğrenilmiştir. Vatandaşlarımızın can güvenliği birinci önceliğimiz olup durumları yakından takip edilmektedir." ifadesine yer verildi.

"CİDDİ ŞEKİLDE ENDİŞE DUYULMAKTADIR"

"Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın, tüm uyarılarımıza rağmen sivil gemileri de etkileyen şekilde Karadeniz'de giderek yayılmasından ciddi endişe duyulmaktadır." ifadesi kullanılan açıklamada, önleyici tedbirler alınmadığı takdirde Karadeniz'deki tırmanmanın gıda güvenliği dahil çok boyutlu menfi yansımaları olacağına işaret edildi.

TARAFLARA ÇAĞRI

Açıklamada, savaşan taraflar başta olmak üzere ilgili tüm aktörlere Karadeniz'de seyrüsefer emniyetinin sağlanması için somut tedbirlerin ivedilikle hayata geçirilmesi yönünde yeniden çağrıda bulunuldu.

KAYNAK : AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Misafir 1 dakika önce Şikayet Et
    İki tane biz sallayalım yanlışlıkla oldu deriz oooopss .
    Cevapla
  • diyarbakırlı 2 dakika önce Şikayet Et
    Neden Ukrayna'ya protesto uyarısı yapılmıyor. Bizler suskun kaldıkça tokat atmaya devam edecekler.
    Cevapla
  • Misafir 3 dakika önce Şikayet Et
    iran kadar olamadık
    Cevapla
  • misafir 3 dakika önce Şikayet Et
    İyi olmuş gitmen savaş var ülkemiz savaşa çekilebilir taraf olmak zorunda kalabiliriz
    Cevapla
  • Dal yarprrak 4 dakika önce Şikayet Et
    Savaş alanına giren her şeyi göze almıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR