Fenerbahçe otobüsüne saldırı soruşturmasında yeni gelişme: 5 şüpheli yakalandı!

Son dakika: Fenerbahçe Spor Kulübü futbol takımını taşıyan otobüse 4 Nisan 2015 tarihinde Trabzon'da gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 11.08.2026 09:46 GÜNCELLEME 11.08.2026 10:05 GÜNCEL
Fenerbahçe otobüsüne saldırı soruşturmasında yeni gelişme: 5 şüpheli yakalandı!
Fenerbahçe otobüsüne saldırı soruşturmasında yeni gelişme: 5 şüpheli yakalandı!

SON DAKİKA: Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabı üzerinden 11 yıl önce Trabzon'da Fenerbahçe otobüsüne yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Gürlek açıklamasında soruşturma kapsamında yeni bir operasyonun yapıldığını duyurarak, detayları verdi.

Gürlek, Fenerbahçe Spor Kulübü futbol takımına yönelik olarak 4 Nisan 2015 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirilen silahlı saldırı dosyasının Faili Meçhul Suçları Araştırma Dairesi tarafından yeniden incelendiğini açıkladı. Bu kapsamda 5 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi. 

Dosya, Faili Meçhul Suçları Araştırma Dairesi tarafından yeniden incelendi.

Bakan Gürlek'in açıklamalarının detayları şu şekilde;

Cumhurbaşkanımız Sayın@RTErdogan ’ın liderliğinde, milletimizin vicdanında yara bırakan olayların aydınlatılması ve adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü futbol takımını taşıyan otobüse 4 Nisan 2015 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirilen silahlı saldırı, hafızalardaki yerini korumaktadır. Otobüs şoförünün ağır yaralandığı, futbolcuların ve kulüp görevlilerinin büyük bir tehlike atlattığı bu saldırı milletimizin vicdanında bir yara olarak kalmıştır.

"DELİLLER TEKRAR DEĞERLENDİRİLDİ"

Bakanlığımızda Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın çalışmaları kapsamında dosya yeniden ele alınmış; yeni teknolojik imkânlar ve güncel inceleme yöntemleri kullanılarak bütün deliller tekrar değerlendirilmiştir.

5 ŞÜPHELİYE OPERASYON

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan yeni HTS ve baz istasyonu analizlerinden elde edilen delil ve bulgular doğrultusunda, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğümüzce bu sabah 5 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirilmiş; şüphelilerin adreslerinde arama ve el koyma işlemleri ile gerekli adli işlemler başlatılmıştır.

Bu soruşturmanın tek amacı, 11 yıl önce gerçekleştirilen bu menfur saldırının arkasındaki kişi veya kişileri somut delillerle ortaya çıkarmaktır. Hangi takıma, hangi sporcuya veya hangi taraftar grubuna yönelirse yönelsin, spor alanındaki şiddete karşı tavrımız nettir.

Bu vesileyle Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüze, özellikle Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımıza, soruşturmayı titizlikle yürüten Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığımıza, görev alan Cumhuriyet savcılarımıza, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum.

Türk futbol camiasının ve milletimizin yıllardır cevabını beklediği soruların aydınlatılması için süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Ne herhangi bir kişi veya topluluğun haksız yere töhmet altında bırakılmasına ne de herhangi bir saldırının faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğiz.

KAYNAK : Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • Misafir 4 dakika önce Şikayet Et
    Evet çok çirkin bir olaydı.O şüpheli 5 kişinin arkasındaki eli bulabilirse yargı,binlerce teşekkür..Tanıdık,paralı,Türkçesi zayıf biri çıkınca,usulden yön değıştırmez soruşturma İnş
    Cevapla
  • Misafir 5 dakika önce Şikayet Et
    bakanım allah yardomcınız olsun
    Cevapla
  • Eyüp 5 dakika önce Şikayet Et
    Şike dosyası ne zaman açılacak. O da milletimizin vicdanında bir yara olarak kalmıştı.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 8 dakika önce Şikayet Et
    Yorumlarda hala şikeden bahsedenler var Fetöcü savcı polislerin teknoloji kullanılarak yapay olarak hazırlanan içeriği boş olanları mı diyorsunuz ? 17-25 Aralıkta ortalığa servis edilen ses kayıtları da aynı şekilde yapay hazırlanmadı mı Sayın cumhurbaşkanımızı alt etmek için siz hangi kafayı yaşıyorsunuz hala saçmalıyor ne dediğinizi bilmiyorsunuz maalesef .. Allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • Adalet 12 dakika önce Şikayet Et
    Bakanı bu daha bi sever oldum. Allah yardımcısı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR