Alihan Kuriş suç örgütünde yeni bulgular! BND teması, İsrail ve FETÖ bağlantısı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Alihan Kuriş’in de aralarında bulunduğu öne sürülen suç yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada yeni bulgulara ulaşıldığı öğrenildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 14.08.2026 09:02 GÜNCELLEME 14.08.2026 09:02 GÜNCEL
Alihan Kuriş suç örgütünde yeni bulgular! BND teması, İsrail ve FETÖ bağlantısı
Alihan Kuriş suç örgütünde yeni bulgular! BND teması, İsrail ve FETÖ bağlantısı

17 ilde 123 adreste gerçekleştirilen operasyonun ardından derinleştirilen soruşturmada, yapılanmanın yalnızca mali yapısı değil, yurt dışındaki bağlantıları, uluslararası para trafiği ve geçmişteki örgütlerle olası ilişkileri de mercek altına alındı.

MASAK incelemeleri ve banka hareketleri üzerinden yapılan çalışmalarda, yapılanmayla bağlantılı kişi ve şirketlerin yurt dışı para transferleri ayrıntılı biçimde inceleniyor.

100 MİLYAR TL ÜZERİNDE PARA HAREKETİ

Daha önce dosyada, bazı kişi ve şirketler üzerinden 100 milyar liranın üzerinde para hareketinin yurt dışına çıkarıldığı yönündeki tespitlerin bulunduğu öğrenilmişti. Bu rakamın suçtan elde edilen gelirle bağlantısı ve para transferlerinin hukuki niteliği ise devam eden mali incelemeler sonucunda netleşecek.

“ULUSLARARASI AĞ” İDDİASI ARAŞTIRILIYOR

Yeni bulgularla birlikte soruşturmanın kapsamının, Türkiye'deki şirket ve finans hareketlerinin ötesine taşındığı değerlendiriliyor. Almanya'daki BND teması iddiası, İsrail bağlantılı para hareketleri ve olası FETÖ ilişkisi, dosyanın uluslararası boyutunu oluşturan üç ayrı başlık olarak incelemeye alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmayı, MASAK raporları, banka kayıtları, şirket evrakları, iletişim verileri ve yurt dışı bağlantılara ilişkin bilgi ve belgeler üzerinden genişleterek sürdürdüğü öğrenildi.

ALMAN İSTİHBARATI BND İLE TEMAS BULGULARI DOSYADA

Edinilen bilgilere göre, yapılanmanın yöneticileri arasında yer aldığı değerlendirilen bazı isimlerin Almanya'da Federal İstihbarat Servisi (BND) ile temas kurduğuna ilişkin bulguların dosyaya girdiği öne sürülüyor. Söz konusu temasların niteliği, hangi tarihlerde gerçekleştiği ve görüşmelerin içeriği adli ve istihbari incelemeler kapsamında araştırılıyor.

İSRAİL BAĞLANTILI PARA TRAFİĞİ

Soruşturmanın dikkat çeken başlıklarından birini de İsrail ile gerçekleştirildiği değerlendirilen para giriş ve çıkışları oluşturuyor. Özellikle İsrail bağlantılı finansal hareketlerin kaynağı, amacı, tarafları ve yapılanmanın mali organizasyonu içerisindeki yeri araştırılıyor.

DOSYADA YENİ BAŞLIK: FETÖ BAĞLANTISI

Soruşturmanın bir diğer kritik ayağını ise yapılanmanın FETÖ ile herhangi bir bağlantısının bulunup bulunmadığının ortaya çıkarılması oluşturuyor. Bu kapsamda şüphelilerin geçmişteki ilişkileri, iletişim kayıtları, finansal hareketleri, şirket bağlantıları ve yurt dışı temaslarının incelendiği öğrenildi.

Soruşturma makamlarının, olası bağlantının kişisel ilişkiler düzeyinde mi kaldığı, yoksa kurumsal veya örgütsel bir ilişki bulunup bulunmadığını belirlemeye çalıştığı belirtildi. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gerçekleşen kişi ve yapı değişimleri ile yurt dışındaki faaliyetlerin de inceleme kapsamında değerlendirildiği kaydedildi.

DİNİ FAALİYET DEĞİL, SUÇ YAPILANMASI İDDİASI ARAŞTIRILIYOR

Soruşturmanın, herhangi bir dini inancı veya ibadet faaliyetini hedef almadığı, incelemenin çıkar amaçlı suç yapılanması oluşturulup oluşturulmadığı, mali suçlar ve olası uluslararası bağlantılar üzerinde yoğunlaştığı vurgulandı.

Bu çerçevede şirketlerin sermaye yapıları, milyarlarca liralık ticari hareketleri, banka hesapları, yurt dışı transferleri ve şüpheliler arasındaki para ilişkilerinin birlikte değerlendirildiği bildirildi.
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni gözaltı, el koyma ve koruma tedbirlerinin gündeme gelip gelmeyeceği yapılacak incelemelerin sonucuna göre belirlenecek.

KAYNAK : Haber7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • tymz 36 dakika önce Şikayet Et
    bu kurişleri ben çocukluğumdan beri bilirim.Eskiden Kartal Cevizli'de otururken bunların kontrplak fabrikası vardı.80'li yıllarda fabrika çalışıyordu.yakın geçmişte de fabrikanın yerine kuriş kule binasını yaptılar. hep merak etmişimdir acaba kim bu kurişler diye.en sonunda öğrendik.
    Cevapla
  • Misafir 36 dakika önce Şikayet Et
    Bu bnd denen alman örgütü ülkemizin aleyhinde bulunan bütün örgütlerin içinde
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR