İBB davası! Ercan Saatçi'ye 30 milyon liralık ihale soruldu

İBB’ye yönelik davanın ikinci duruşmasında tutuksuz sanıkların savunmaları alındı. Müzisyen ve yapımcı Ercan Saatçi, hakkındaki ihale suçlamalarını reddederek, ''Biz sanatçılar ticaretten anlamayız.' dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 18.08.2026 06:34 GÜNCELLEME 18.08.2026 06:51 GÜNCEL
İBB davası! Ercan Saatçi'ye 30 milyon liralık ihale soruldu
İBB davası! Ercan Saatçi'ye 30 milyon liralık ihale soruldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik davanın 2. duruşmasının ilk gününde tutuksuz sanıkların savunmaları alındı. Duruşmada Ekrem İmamoğlu’nun savunma yapma talebi kabul edilirken, tutuksuz sanıklar savunma yaptı.

İBB’ye yönelik davanın 2. duruşması tutuksuz sanıkların savunmalarıyla başladı. Duruşmada, Ekrem İmamoğlu’nun önceki duruşmada savunma yapamaması nedeniyle bu celsede savunma yapma talebi kabul edildi. Mahkeme başkanı, İmamoğlu’na savunmasını "uygun bir yerde" alacağını söyledi.

"BİZ SANATÇILAR TİCARETTEN ANLAMAYIZ"

Duruşmada daha sonra tutuksuz sanık müzisyen ve yapımcı Ercan Saatçi savunma yaptı. İBB operasyonlarının başladığı 19 Mart’ta gözaltına alındıktan kısa süre sonra serbest bırakıldığını belirten Saatçi, dosyada yer alması nedeniyle bazı konserlere gidemediğini ve ceza ödemek zorunda kaldığını söyledi. İhale süreçlerine ilişkin konuşan Saatçi, "Ben ihale nedir bilmem, neden yapılır onu da bilmem. Biz sanatçılar ticaretten anlamayız. Ben hayatımda hiçbir örgüte üye olmadım" ifadelerini kullandı.

Saatçi, 1996 yılında PKK tarafından tehdit edildiğini ve devlet tarafından kendisine koruma verildiğini belirterek, "Beraatımı, onun da öncesinde işim gereği yurt dışı çıkış yasağımın kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

SAATÇİ'NİN 30 MİLYON LİRALIK İHALESİ

Ercan Saatçi'nin ortağı olduğu Bahçeşehir merkezli Saatçi Ajans Eğitim Reklam ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş.'nin, İBB'den 2020 yılında toplamda 30 milyon 655 bin liralık üç ihale aldığı ortaya çıkmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Yanlış mı? 10 dakika önce Şikayet Et
    Sanatçı muhaliftir mottosu !!!!! var ama...
    Cevapla
  • Uygurlu 22 dakika önce Şikayet Et
    Herşeyden anlıyanlar ticaretten anlamıyor. İlginç.
    Cevapla
  • Misafir: mahmut 26 dakika önce Şikayet Et
    Anlamıyor ama ortada 30 milyonluk ihale var
    Cevapla
  • Ahmet 33 dakika önce Şikayet Et
    Sanatçı ticaretten anlamaz ama şirketin var yersen
    Cevapla
  • Misafir 45 dakika önce Şikayet Et
    tabi tabi ticareti siz blmessiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle