Bakan Fidan'dan Suudi Arabistan ve Mısır’la kritik temas

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan ve Mısırlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü. Görüşmede Suriye, Gazze ve Hürmüz'deki gelişmeler ele alındı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.08.2026 16:07 GÜNCELLEME 20.08.2026 17:17 GÜNCEL
Bakan Fidan'dan Suudi Arabistan ve Mısır’la kritik temas
Bakan Fidan'dan Suudi Arabistan ve Mısır’la kritik temas
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.
  • Görüşmelerde Suriye, Gazze ve Hürmüz Boğazı'ndaki gelişmeler değerlendirildi ve bölgedeki barış ve işbirliği vurgulandı.

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile görüştü.

Görüşmelerde, Suriye, Gazze ve Hürmüz'deki gelişmeler değerlendirildi.

Yaptığı görüşmelere ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan Fidan şu ifadeleri kullandı:

"Bölgemizdeki son gelişmelerle ilgili gerçekleştirmekte olduğumuz diplomatik temaslar çerçevesinde bugün Mısırlı mevkidaşım Bedir Abdulati ve Suudi Arabistanlı mevkidaşım Faysal bin Ferhan Al Suud ile telefon görüşmeleri yaptık. 

Görüşmelerimizde, Gazze barış planının uygulanmasında ortaya çıkan aksaklıkları ve atabileceğimiz adımları değerlendirdik. 

Değerli çalışma arkadaşlarımla beraber Suriye'deki son gelişmeleri de ele aldık. Suriye’de huzur ve istikrarın tesis edilmesine yönelik güçlü desteğimizi tekraren vurguladık.

Görüşmelerimizde ayrıca, Hürmüz Boğazı’ndaki durumu ve ihtilafa taraf ülkeler arasında devam eden müzakerelerde gelinen son noktayı değerlendirdik. 

Bölgemizde barış ve refah isteyen üç kardeş ülke olarak, işbirliğimizi ve eşgüdümümüzü her alanda güçlendirmeye devam edeceğiz."

Son dakika: MSB'den İsrail'e tepki! 'Kabul edilemez!'Son dakika: MSB'den İsrail'e tepki! 'Kabul edilemez!'

KAYNAK : Haber7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    tüm İslam ülkeleri acilen Mekke savunma anlaşmasına katılmalıdırlar
    Cevapla
  • GECE KARTALI 1 ay önce Şikayet Et
    Bu mekke anlaşmasına acil olarak mısır lübnan ve suriyede dahil olmalı...
    Cevapla
  • 21hiper 1 ay önce Şikayet Et
    İslam natosu kurulsun ve dostane askeri iliskiler sarsılmaz boyutta olsun
    Cevapla
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Bir Yavuz bulsak da suriyeden girip mısırdan çıksak.
    Cevapla
  • CCC 1 ay önce Şikayet Et
    Önce Yavuzun askeri olmak lazım boş lafla olmaz.
    Cevapla
  • önce vatan 1 ay önce Şikayet Et
    sineklere ölum tüm haşerat yok edilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle