Dinamikpay adlı para kuruluşuna operasyon!

Dinamikpay adlı elektronik para kuruluşuna operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 13 şüpheli gözaltına alındı. İşte detaylar...

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 25.08.2026 09:51 GÜNCELLEME 25.08.2026 09:58 GÜNCEL
Dinamikpay adlı para kuruluşuna operasyon!
Dinamikpay adlı para kuruluşuna operasyon!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Dinamikpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. hakkında işlem başlatıldı.

Şirketin yasa dışı bahis faaliyetleri ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama iddiaları kapsamında incelendiği bildirildi.

Soruşturma kapsamında 13 şüpheli gözaltına alınırken, şirketin 2024-2025 yıllarında yaklaşık 17,9 milyar liralık para transferi hacmine ulaştığı tespit edildi.

17,9 MİLYAR LİRALIK HAREKETLİLİK TESPİT EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma, 7258 sayılı Kanun’a muhalefet ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçları kapsamında sürdürülüyor. MASAK raporları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve TÖDEB tespitleri ile finansal incelemeler sonucunda, şirket üzerinden gerçekleşen para transferleri mercek altına alındı. Yapılan incelemelerde, işlemlerin tekil hareketlerden oluşmadığı, ödeme kuruluşunun merkezinde olduğu organize bir finansal yapı bulunduğu değerlendirildi.

13 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul ve Ankara’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 13 şüpheli yakalandı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerin adreslerinde arama ve el koyma işlemleri yapıldı.

MAL VARLIKLARINA TEDBİR KONULDU

Soruşturma kapsamında şüphelilere ait olduğu belirlenen mal varlıkları hakkında tedbir kararı uygulandı.

Bu kapsamda;

8 araç
33 konut
50 arsa
olmak üzere çok sayıda mal varlığına el konuldu.

Ayrıca 126 banka ve kripto para hesabına bloke işlemi uygulandı.

ŞİRKETE MAHKEME KARARIYLA EL KONULDU

Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi ve delillerin korunması amacıyla Dinamikpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’ye İstanbul Sulh Ceza Hakimliği kararıyla el konuldu. Yurt dışında olduğu belirlenen 2 şüpheli ile adresinde bulunamayan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

 

Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

1998 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com'da 'Editör' olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL