Ek iddianameden Dilek İmamoğlu'nun yeğeni çıktı! Vahim iddialar!

İBB ek iddianamesinde, Ağaç A.Ş. üzerinden yürütülen rüşvet çarkı açığa çıktı. Hakediş isteyen müteahhitten, Dilek İmamoğlu’nun yeğeni Derya Dağdeviren ve eşinin hesabına milyonlarca lira aktarıldığı tespit edildi

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.09.2026 08:41 GÜNCELLEME 20.09.2026 09:04 GÜNCEL
Ek iddianameden Dilek İmamoğlu'nun yeğeni çıktı! Vahim iddialar!
Ek iddianameden Dilek İmamoğlu'nun yeğeni çıktı! Vahim iddialar!

İBB'ye yönelik "yolsuzluk" soruşturmasında hazırlanan 195 sayfalık ek iddianamede, Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki rüşvet çarkı 12 ayrı eylem altında incelendi.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Keleş, eski Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas, Dilek İmamoğlu'nun yeğeni Derya Dağdeviren ve eşi Murat Dağdeviren de dahil 29 şüphelinin yer aldığı iddianame İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Sabah'tan Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre, örgüt içindeki "Sistem" adlı yapıyı finanse etmek amacıyla kurgusal ihaleler düzenlendiği ve tutuklanan Ali Sukas'ın şüphelilerin ifade vermesini engellemeye çalıştığı kaydedildi.


MİLYONLAR YEĞENLERE

Han İnşaat'ın sahibi müteahhit Orhan Yıldırım, alacaklarını tahsil edebilmek için kurumda karşılaştığı Dilek İmamoğlu'nun yeğeni Derya Dağdeviren ve eşi Murat Dağdeviren ile temas kurduğunu, ödeme alabilmek adına rüşvete boyun eğmek zorunda kaldığını anlattı.

Yıldırım; Murat Dağdeviren'e peyderpey 3 milyon lira, Derya Dağdeviren'e ise okul masrafları gerekçesiyle 16 ay boyunca 25-40 bin lira ve Silivri'deki çiftlik tadilatı için 150 bin lira ödedi. Hesap incelemelerinde Derya Dağdeviren'e 1 milyon 896 bin lira, Murat Dağdeviren'e ise 3 milyon 324 bin 500 lira para girişi saptandı.

Ali Sukas'ın 2024 seçimleri öncesinde 40 milyon liralık iş karşılığında Yıldırım'dan %10 (4 milyon lira) rüşvet istediği ve Ağaç A.Ş.'de ihale fiyatlarının önceden belirlendiği iddianamede yer aldı.

KAYNAK : Sabah
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL