Ahmet Hakan'dan Kalın - Doğan yorumu: 'Yapılan algı oyununa herkes güler geçer'
Gazeteci Ahmet Hakan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın konuşurken çekilen görüntülerinin manipülasyona alet edilmesine, "Gören herkes güler geçer" yorumu yaptı.
- Ahmet Hakan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın konuşma görüntülerinin sosyal medyada manipüle edildiğini belirtti.
- Hakan, iki ismi tanıyanların veya tanımayanların görüntünün sıradan bir iletişim anı olduğunu anlayacağını ve farklı anlamlar yüklenmesine itibar etmeyeceğini ifade etti.
- Kalın ile Doğan arasındaki ilişkinin saygı ve sevgiye dayalı olduğunu vurgulayan Hakan, görüntünün sunuluş biçiminin izleyicide farklı algılar oluşturabileceğine dikkat çekti.
Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu için New York'a giden Türk heyeti manipülasyon çalışmalarının hedefinde.
Bu çalışmaların odağında ise, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın konuşurken çekilen görüntüleri bulunuyor.
Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan, konuyla ilgili olarak kaleme aldığı köşe yazısında, "Hasan Doğan’ı da İbrahim Kalın’ı da tanıyan herkes, dünyanın en sıradan görüntüsüne yapılan manipülasyonu anında fark edip güler geçer" ifadelerini kullandı.
İbrahim Kalın ve Hasan Doğan'ı hem uzaktan hem de yakından gözlemlediğini belirten Ahmet Hakan, İbrahim Kalın'ı, "Hırstan, rekabet duygusundan arınmış biridir. İşine odaklanmıştır" diye tanımlıyor: "Bulunduğu makamda eşsiz hizmetler vermeye kendini adamıştır. Asla kişisel ikbal peşinde koşmaz."
'SORUN ALANI OLUŞTURMAZ, TAM TERSİ SORUN ALANI OLUŞMASIN DİYE TİTİZLENİR'
Hasan Doğan için de şu yorumu yapıyor: "Nezaketinden milim sapmaz. Sorun alanı oluşturmaz, tam tersi sorun alanı oluşmasın diye titizlenir. İşine odaklanır, işini en iyi şekilde yapmaya çalışır. Diyaloğu asla kesmez. Tevazusunu asla kaybetmez. Başı dönmez, başı dönenleri uyarır. Kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hukukunu korumaya adamıştır. Bunu yaparken de muazzam bir ekip çalışması yapar."

'SAYGI VE SEVGİYE DAYALI BİR İLETİŞİMİN VAR OLDUĞUNUN TANIĞIYIM'
İbrahim Kalın ve Hasan Doğan'la "Hem çok az temasım var hem de çok fazla mesafem" diyen Ahmet Hakan ekliyor:
"Bu temas ve mesafeye rağmen... İbrahim Kalın ile Hasan Doğan arasında... Saygı ve sevgiye dayalı bir iletişimin var olduğunun tanığıyım."
Hakan, sosyal medyada paylaşılan "konuşma" görüntülerinde, sunum şeklinin "manipülasyona" yol açabileceği uyarısında bulunuyor:
"İlk izlediğimde bu anlık görüntüde anormal hiçbir şey görmedim: Hasan Doğan, İbrahim Kalın’a bir şey diyor. İbrahim Kalın da Hasan Doğan’a bir şey diyor ve Erdoğan’ın yanına geçiyor. Bir televizyoncu olarak şunu söyleyebilirim: Bu görüntüyü, 'Hasan Doğan, İbrahim Kalın’a çıkıştı' falan diye sunarsanız... İzleyende olağanüstü bir önyargı oluşturur ve sanki gerçekten böyle bir şey olmuş duygusu uyandırabilirsiniz. Aynı görüntüyü, 'Hasan Doğan, İbrahim Kalın’la o anda oluşan bir protokol sorunuyla ilgili derdini paylaştı' diye sunarsanız. İzleyende bambaşka bir önyargı oluşturur ve söz konusu görüntünün dünyanın en sıradan görüntüsü olduğu izlenimini uyandırırsınız. Neyse... Şunu söylemek istiyorum: Hasan Doğan’ı da İbrahim Kalın’ı da tanıyan herkes, dünyanın en sıradan görüntüsüne yapılan manipülasyonu anında fark edip güler geçer. Bırakın tanımayı... Her iki ismi azıcık gözlemlemek bile... Görüntünün sosyal medyada manipüle edildiğini anında fark etmeye ve yapılan art niyetli yorumların tümünü çöp kutusuna basket yapmaya yeter de artar bile."
-
Fatih 26 dakika önce Şikayet EtReis yalnızBeğen Toplam 1 beğeni
-
AHMET 26 dakika önce Şikayet Etdevlet yönetiliyor gerek Hasan BEY gerekse de ibrahim bey devletimizin ahlakıyla ahlaklanmış sorumlu kişilerdir.GEÇ GİT KARDEŞİMBeğen Toplam 1 beğeni
-
Buda geçer yahu 36 dakika önce Şikayet EtOnlar kim içimizdeki türk kimliği taşıyan sabatay ermeniler veya yahudiler tıpkı adı ugur adı fati gibi bunlar kurdukları düzen yıkılıyor çırpınışları onun içinBeğen Toplam 8 beğeni
-
HIDIR BUDUR 37 dakika önce Şikayet EtMit başkanına reis hariç kimse hesap soramaz ve talimat veremez. İbrahim bey naif ve beyefendiliğinden kendisine yapılanı sineye çekmiş, ama çekmemesi lazım. Biz kendisinden dik duruş bekliyoruz.Beğen Toplam 3 beğeni
-
yuşa 38 dakika önce Şikayet Etİbrahim Kalın beyefendi hem entelektüel hem de devlet adamıdırBeğen Toplam 6 beğeni