İddialar yalan çıktı! Sınav provokasyonuna 2 gözaltı

2026 yılı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) sınavında sorulan bazı soruların, bir dijital platformdaki hazırlık sorularıyla benzerlik gösterdiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 03.10.2026 16:59 GÜNCELLEME 03.10.2026 17:01 GÜNCEL
İddialar yalan çıktı! Sınav provokasyonuna 2 gözaltı
İddialar yalan çıktı! Sınav provokasyonuna 2 gözaltı

Yapılan detaylı incelemelerde, söz konusu platformda sınav sorularına ilişkin yapılan paylaşımların sınav tamamlandıktan sonra gerçekleştirildiği saptandı. Soruların yapay zeka teknolojisi kullanılarak sonradan oluşturulduğu ve kamuoyunda sınavın güvenilirliğine gölge düşürmek amacıyla provokatif bir algı çalışması yürütüldüğü tespit edildi.

2 KİŞİ YAKALANDI

İncelemeler neticesinde, bahse konu platformu kullanan M.İ. ile aynı oluşuma ait dijital uygulamanın geliştiricisi ve yöneticisi konumundaki G.A. emniyet güçlerince yakalandı.

Şüpheliler; Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma, Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Hırsızlık ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçları kapsamında gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan adli tahkikat sürüyor.

KAYNAK : Haber7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL