Türkiye'den Avrupa'ya uzanan hat deşifre oldu: FETÖ bağlantılı dev şebekeye darbe!

Son dakika: Türkiye üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine sahte belgelerle insan kaçakçılığı yapan FETÖ bağlantılı dev bir şebeke, Fransa ve Türkiye’de düzenlenen operasyonla çökertildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 05.10.2026 16:14 GÜNCELLEME 05.10.2026 17:39 GÜNCEL
Türkiye'den Avrupa'ya uzanan hat deşifre oldu: FETÖ bağlantılı dev şebekeye darbe!
Türkiye'den Avrupa'ya uzanan hat deşifre oldu: FETÖ bağlantılı dev şebekeye darbe!
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Türkiye üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine insan kaçakçılığı yapan FETÖ bağlantılı bir şebeke tespit edildi ve operasyon başlatıldı.
  • Fransa ve Türkiye'de düzenlenen operasyon sonucunda 14 kişi gözaltına alındı ve şebekenin faaliyetleri detaylı bir şekilde ortaya kondu.

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine sahte belgelerle insan kaçakçılığı yapan FETÖ bağlantılı dev bir şebekenin tespiti üzerine ekipler harekete geçti. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ve İstihbarat Şubesi ekipleri, göçmen kaçakçılığının önlenmesine ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

FRANSA, TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI

Fransa adli makamlarından gelen bir bilgiyi değerlendiren ekipler, Fransa, Yunanistan ve Türkiye’de göçmen kaçakçılığı yapan suç örgütünü ortaya çıkardı.

Türkiye'den Avrupa'ya uzanan hatta yönelik operasyon düzenlendi.

Alınan bilgi sonrası titiz bir çalışma yürüten ekipler, düzensiz göçmenlerin Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine sevk edildiğini, örgütün Türkiye yapılanmasının ise sevk ve lojistik faaliyetlerini organize ettiğini belirledi.

FETÖ'DEN ARAMASI VARMIŞ

Yapılan çalışmalarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında aranması olan 32 zanlının da bu sayede sınır dışına çıktığını ortaya çıkaran ekipler, örgütün kaçak yollarla yurt dışına çıkmak isteyenlerden 15 bin avro aldığını tespit etti.

Bu arada Edirne'den Yunanistan'a geçen düzensiz göçmenlerin bazılarının ise Meriç Nehri kıyısında kar maskeli kişilerce yakalanıp gasbedilip tekrar Türkiye'ye botla gönderildiği de yapılan çalışmalarda ortaya çıkarıldı.

Kaçakçılığın görüntüleri de ortaya çıktı.

  • Düzensiz göçmen ve aranması olan zanlılardan elde edilen paraları "havala" yönetimiyle alan şüphelilerin kimlik ve adreslerini belirleyen ekipler, eş zamanlı operasyon düzenledi.

14 KİŞİ YAKALANDI

Operasyonda 14 zanlı yakalanırken adreslerdeki aramalarda ise suçtan elde edildiği değerlendirilen 6 kilo 400 gram altın, 162 bin avro, 81 dolar ve 386 bin lira ele geçirildi.

Şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.

  • Konuyla ilgili paylaşılan görüntülerde görüşlerine yer verilen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız ise bu operasyonun sınırı aşan suçlarda uluslararası işbirliğinin önemini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Yıldız'ın operasyon kapsamında Fransa Büyükelçiliği irtibat görevlisiyle görüşmesi de görüntülerde yer aldı.

KAYNAK : İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Mehmet 1 gün önce Şikayet Et
    helal olsun emniyete azdaha hain teröristleri yurt dışına cıkaracaklardı engelledi vay be ne büyük bir operasyon yapmışlar ödül verilmesi lazım
    Cevapla
  • popülist 1 gün önce Şikayet Et
    kamuda hala çok fetöcü var. hatta bazıları yerelde üst düzey
    Cevapla
  • ADEM 1 gün önce Şikayet Et
    Adamlar kaçmadan bu Sülocularında kilidini kontrol edin bunlardan daha çok duman çıkar
    Cevapla
  • Mişmiş 1 gün önce Şikayet Et
    Fransada niye karışıklık çıktığı şimdi belli oldu.
    Cevapla