Yargıda rüşvet soruşturması: Açığa alınan savcı hakkında karar verildi
İstanbul’daki bazı dava ve soruşturmalara maddi menfaat karşılığında müdahale edildiği iddialarına ilişkin soruşturmada Saruhanlı Cumhuriyet Savcısı B.G., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘rüşvet almak’, ‘rüşvet vermek’, ‘rüşvete aracılık etmek’ ile ‘suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak’ suçlarından yürütülen soruşturmada, daha önce İstanbul’da görev yapan Manisa Saruhanlı Cumhuriyet Savcısı B.G., HSK kararıyla açığa alınarak hakkında soruşturma izni verilmişti.
B.G.’nin, 2022 yılında Beşiktaş Belediyesi yöneticilerine yönelik yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturmasında tutuklanan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi’ye, menfaat karşılığında soruşturmaya ilişkin önceden bilgi verdiği de dosyadaki iddialar arasında yer aldı.
Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen savcı B.G., ‘rüşvete aracılık’ ve ‘örgüte bilerek yardım etme’ suçlarından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
OLAY
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada, 2022-2024 yılları arasında İstanbul'daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara örgütlü şekilde müdahale edildiğine ilişkin delil ve bulgular elde edildi.
Soruşturma kapsamında, aralarında iş insanları, siyasetçiler ve avukatların da bulunduğu kişilerin, irtibatlı oldukları yargı mensupları ve adliye personeli aracılığıyla maddi menfaat karşılığında bazı yargısal süreçlere hukuka aykırı şekilde müdahale etmeye ve süreçleri yönlendirmeye çalıştıkları iddiaları araştırılıyor.
-
Y O L C U Y U M 14 saat önce Şikayet EtKime güveneceğimizi şaşırdık. Adâlet dağıtacaklar yanlışLara girerse,Âdâleti kime emânet edilecek.Tek kelimeyle: Yazık olsun.Beğen