Belediye köstebeği savcı çıktı iddiası

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yargıda rüşvet soruşturmasında Manisa Saruhanlı Cumhuriyet Savcısı B.G. tutuklandı. B.G.’nin 2022’deki Beşiktaş Belediyesi soruşturmasında şüphelilere içeriden bilgi sızdırdığı da iddia edildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 07.10.2026 10:38 GÜNCELLEME 07.10.2026 10:38 GÜNCEL
Belediye köstebeği savcı çıktı iddiası
Belediye köstebeği savcı çıktı iddiası

Yargıda rüşvet soruşturması genişliyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara maddi menfaat karşılığında müdahale edildiği iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla açığa alınıp hakkında soruşturma izni verilen Manisa Saruhanlı Cumhuriyet Savcısı B.G., “rüşvete aracılık” ve “örgüte bilerek yardım etme” suçlarından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

BEŞİKTAŞ DOSYASINDA DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Daha önce İstanbul’da görev yapan B.G. hakkında dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı. B.G.’nin, 2022 yılında yürütülen Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve irtikap soruşturmasında dosyanın şüphelilerine içeriden bilgi sızdırdığı iddia edildi. B.G.’nin, o dönemde tutuklanan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi’ye menfaat karşılığında soruşturmayla ilgili önceden bilgi verdiği öne sürüldü.

YARGI SÜREÇLERİ MERCEK ALTINDA

Soruşturma kapsamında iş insanı, siyasetçi ve avukatların da aralarında bulunduğu bir yapının, bağlantılı oldukları yargı mensupları ve adliye personeli üzerinden dava ve soruşturmaların seyrini maddi menfaat karşılığında hukuka aykırı şekilde etkilemeye çalıştığı iddiaları araştırılıyor. Savcılık, yapı içerisindeki bağlantıları ve yargı süreçlerine müdahale edildiği öne sürülen dosyaları kapsamlı şekilde inceliyor.

KAYNAK : YENİ ŞAFAK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 29 dakika önce Şikayet Et
    İşte CHP nin İstediği Savcı Hâkim ler Böyle Olsun İstiyor
    Cevapla