CHP’den istifa eden Ahmet Aras AK Parti'ye mi katılıyor? Fotoğraf dikkat çekti
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın CHP’den istifa ederek bağımsız devam etmesinin ardından AK Parti’den dikkat çeken açıklama geldi. Milletvekili Kadem Mete, Aras’ı AK Parti’de görmek istediklerini söyledi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 16 Ekim 2026 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğinden istifa ederek görevini bağımsız olarak sürdürme kararı almıştı. Aras’ın bu kararı siyaset gündemine bomba gibi düştü.
Bir yandan da AK Parti'ye katılımlar sürerken, gözler bir anda CHP'den istifa eden Aras'a çevrildi. Aras’ın AK Parti’ye katılıp katılmayacağı merak konusu olurken gazeteci Sinan Burhan tv100 ekranlarında dikkat çeken kulis bilgileri aktardı.
Kadem Mete, Ahmet Aras ile birlikte Vanlılar Gecesi’nde olduklarını ifade ederek, “Muğla için çok çalışan bir belediye başkanımızdır. Elbette AK Parti'de görmeyi isteriz.” dedi.
Sinan Burhan’ın aktardığı kulis bilgileri şöyle oldu:
BİRLİKTE KATILDIKLARI GECEDEN FOTOĞRAF GÖNDERDİ
AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete'yi aradım. Kendisine Ahmet Aras'la ilgili ne düşündüğünü sordum.
Bana bir fotoğraf gönderdi. O fotoğraf çok şey ifade ediyor. Bana az önce birlikte katıldıkları Vanlılar Gecesi'nden bir fotoğraf gönderdi.

'ELBETTE AK PARTİ'DE GÖRMEK İSTERİZ'
Kadem Mete, 'Sayın Ahmet Aras CHP'den istifa etti, bağımsız bir belediye başkanıdır. Ama Muğla için çok çalışan, gecesini gündüzünü Muğla için harcayan, dürüst, çalışkan bir belediye başkanımızdır. Elbette AK Parti'de görmeyi isteriz.' dedi.
