Bakan Memişoğlu: Aziz Sancar'ın beyin tümörü ilacının testleri Türkiye'de yapılacak
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu “12. Türk Tıp Dünyası Kurultayı”nda, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın geliştirdiği beyin tümörü ilacının klinik araştırmalarının Türkiye'de yapılacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Rixos Tersane İstanbul'da gerçekleştirilen, 12. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, sağlık teknolojileri, yerli üretim hedefleri ve koruyucu sağlık hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin 1500'ü aşkın hastane ve 1,5 milyon sağlık çalışanıyla sağlık dünyasının en üst liginde yer aldığını dile getiren Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hayalim" dediği şehir hastanelerinden 28'ini ülkeye kazandırdıklarını, 11 şehir hastanesinin inşaatının, 11 şehir hastanesinin ise proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Geleceğin sağlık teknolojilerinde Türkiye'nin imzasının olacağını belirten Bakan Memişoğlu, "Hedefimiz açık; kendi cihazımızı, ilacımızı, aşımızı geliştirmek, insanlığın hizmetine sunmak ve sağlıkta tam bağımsız bir Türkiye olmak." dedi.
Bakan Memişoğlu gençlere seslendi: Başımıza icat çıkartın
Prof. Dr. Aziz Sancar: Bana öyle teklifler geldi ki, gitmedim
Koruyan, geliştiren ve üreten sağlık modeliyle sağlıklı Türkiye'yi gerçekleştirdiklerini anlatan Memişoğlu, sağlık sanayisinin ülkenin lokomotif sektörlerinden biri haline geldiğine dikkat çekti. Yerli solunum cihazlarının 45 ülkeye, otomatik şok cihazlarının ise 16 ülkeye ihraç edildiğini kaydeden Memişoğlu, renkli röntgen cihazları ve yoğun bakım monitörlerinin de hastanelerde yaygınlaştırıldığını ifade etti.

"AZİZ SANCAR'IN İLACININ KLİNİK ARAŞTIRMALARINI ÜLKEMİZDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Türkiye'nin üretim kapasitesindeki artışa vurgu yapan Memişoğlu, şunları kaydetti:
"İnşallah 2 yılın sonunda her parçası yerli olacak ultrason cihazlarımızı bu topraklarda üreteceğiz. Aziz Sancar hocamızın geliştirdiği beyin tümörlerinin tedavisinde umut vadeden ilacın klinik araştırmalarını inşallah ülkemizde gerçekleştireceğiz."
Yalnızca üç ülkenin üretebildiği kalp akciğer makinesini kendi öz kaynaklarıyla geliştiren bir Türkiye olduğunu hatırlatan Bakan Memişoğlu, "Kendi ambulans helikopteri Gökbey'i üreten, teknolojisini geliştiren, geleceğini inşa eden bir Türkiye var." ifadelerini kullandı.

"GELİN BAŞIMIZA İCAT ÇIKARTIN"
Sağlık teknolojilerinde yeni başarı hikayeleri yazmak için yenilikçi fikri olan herkese çağrı yapan Memişoğlu, "Buradan bir fikrim var diyen herkese açık bir çağrıda bulunuyorum. Hani eskiler başımıza icat çıkartma derlerdi ya, biz diyoruz ki gelin başımıza icat çıkartın. Türkiye'nin sağlık teknolojilerinde yeni başarı hikayelerini birlikte yazalım. Sağlıkta yeni bir şey söyleyeceğim, bir fikrim var diyen herkesi uretensaglik.gov.tr adresinde buluşmaya davet ediyorum." diye konuştu.
Şifayı ve iyiliği medeniyetinin özünde taşıyan bir millet olduklarını söyleyen Memişoğlu, iyiliği artırmak ve insanlığa daha fazla fayda sağlamak için daha çok çalışmaları gerektiğini belirtti. Memişoğlu, "Çünkü ürettiğimiz her teknoloji, geliştirdiğimiz her ilaç ve bulduğumuz her yeni çözüm insanlığa uzanan bir şifa eli olacaktır." dedi.
"BİZ HASTALIK DEĞİL, SAĞLIK BAKANLIĞIYIZ"
Dünyanın en iyi sağlık hizmetlerini sunarken sağlıklı yaşam kültürünü de topluma yaygınlaştırmak istediklerini anlatan Memişoğlu, koruyucu hekimliğin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Vatandaşlarımızın bizden yalnızca tedavi değil, sağlık talep etmesini istiyoruz. Çünkü bizim işimiz sadece hastalıkları tedavi etmek değil, sağlığı korumaktır. Biz hastalık değil, Sağlık Bakanlığıyız."
-
Tamer 13 dakika önce Şikayet EtÇok güzel bir şey kendi ilacını yapmak kendi cihazlarını yapmak fakat en az bunun kadar önemli Hatta daha önemli bizi hasta eden gıdaları ortadan kaldırmakBeğen
-
Misafir41 32 dakika önce Şikayet EtNiye Türkiye kobay olarak deneyecek siniz başarılı olursa Amerikadan ithal edeceğiz basarisiz olursa kobaylara geçmiş olsunBeğen Toplam 1 beğeni
-
EMRULLAH 18 dakika önce Şikayet EtBunadamı ıtıraz vay beBeğen Toplam 1 beğeni

