Başbakan Erdoğan'ın Ermenistan şartı!

Başbakan Erdoğan Türkiye Ermenistan ilişkileri konusunda kararlı tutumunu sürdürüyor. Erdoğan 'Karabağ sorunu çözülmeden adım atmayız' dedi

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2009 17:35 GÜNCELLEME 10.04.2009 17:35 GÜNCEL
Başbakan Erdoğan'ın Ermenistan şartı!
Başbakan Erdoğan'ın Ermenistan şartı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ile Ermenistan arasında mutabakat sağlanmadığı sürece Türkiye ile Ermenistan arasında nihai bir sözleşmeyi imzalayamayacaklarını'' söyledi.

Başbakan Erdoğan, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı makamında ziyaretin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ''Ermenistan Devlet Başkanı, Rusya'nın bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, 7 Ekimde Türkiye'de yapılacak, Türkiye-Ermenistan milli maçı öncesinde, Türkiye-Ermenistan sınırının açılacağını umduğunu söyledi. Buna katılıyor musunuz? Bu durum Azerbaycan'da da huzursuzluk yaratıyor. Oradaki huzursuzluğa gidermeye yönelik yeni bir durum söz konusu mu?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Bu söylediklerinizi her zaman medya üzerinden gelen haberler olarak görüyorum. Siz, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın ne söylediğine bakmıyorsunuz, sağdan soldan gelen haberlere bakıyorsunuz. Biz Azerbaycan-Ermenistan arasında mutabakat sağlanmadığı sürece Dağlık Karabağ konusunda, Türkiye-Ermenistan olarak nihai bir sözleşmeyi imzalamayız. Alt çalışmasını yaparız, ön çalışmasını yaparız. Ancak, bu kesinlikle Azerbeycan-Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun çözümüne bağlıdır.

ABD'nin bu konuda bir defa Minsk Üçlüsü olarak üstlendikleri görevi yerine getirmesi lazım. Bunun içinde Fransa var, Rusya Federasyonu var, önce bunu çözmeleri lazım. Bunu çözmelerinden sonra bizim için hiçbir sorun yok. Biz bunu aşarız. Bunu ben defalarca söylemiştim. Ermenistan Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'deki milli maça gelmesi, konunun çözümü anlamında bir gelişme değildir. Bizim Cumhurbaşkanımız oraya o amaçla gitmedi çünkü.''

Erdoğan, aynı soruda ısrarcı olunması üzerine de ''Ben size ne diyorum? Beni bunun dışında bir şey bağlamaz. Cumhurbaşkanımızı da bağlamaz. Buradaki milli maça gelme olayının kapı açılmasıyla yakından uzaktan alakası yok. Cumhurbaşkanımızın Ermenistan'daki milli maça gitmesi, bunun açılması anlamına mı geldi? Böyle bir şey olur mu? Şu anda Türkiye Cumhuriyetini temsil eden Hükümet'in Başbakanı olarak böyle bir şeyin olamayacağını söylüyorum, daha ne söyleyeyim'' diye konuştu.

Erdoğan, Hatay'a geliş nedeninin hem yoğun bir tempo sonrası dinlenme hem de teşekkür ziyareti olduğunu belirterek, ayrıca ''milletvekilleri ve belediye başkanı ile bir değerlendirme yapma imkanı bulduklarını'' ifade etti.

-''BEN DE İNSANIM, BIRAKIN BEN DE TATİLİMİ YAPAYIM''-

Erdoğan, Bir gazetecinin, ''Buradan sonra bir başka yere de gideceğinizi anlıyoruz, o adres belli mi? Biz sizi bırakmıyoruz biliyorsunuz, takip etmek zorundayız'' sözlerine, ''Evet bırakmıyorsunuz, o da doğru olmuyor. Ben de bir insanım, sizler rahatlıkla tatilinizi yapıyorsunuz, bırakın ben de tatilimi yapayım. Odaların metre karesine varıncaya kadar her şeyi bizden çok daha iyi biliyorsunuz'' karşılığını verdi.

Erdoğan, bir başka gazetecinin kaplıcaya girip girmediği yönündeki sorusunu ''Evet değerlendiriyorum'' diyerek yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, kabinedeki revizyonla ilgili soruyu cevapsız bırakarak, ''Açıklayınca duyacaksınız'' dedi.

Erdoğan, Necmettin Erbakan'ın yarın İran'a gideceğini hatırlatılarak, bunun siyasetteki dengeleri nasıl etkileyeceği  yönündeki soruyu cevapsız bırakırken Partisi ve Hükümetiyle ilgili soruları cevaplandırabileceğini söyledi.

Anayasa değişikliği paketi ve yüzde 10 seçim barajının aşağıya çekilmesinin koalisyon hükümetlerinin yolunu açabileceğiyle ilgili değerlendirmelerin belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

''Arkadaşlar, her şeyden önce bu geniş bir uzlaşmayı istiyor, ama bu uzlaşmanın olup olmaması bir kenara biz kendimiz daha önce de ifade ettiğim gibi bireysel başvuru hakkı, seçim yasası, siyasi partiler yasasıyla ilgili daha önce yaptığımız çalışmalar vardı. O çalışmayı Meclis'e göndereceğiz. Meclis komisyonlarında nasıl bir ilgi uyandırır, bunu gönderdikten sonra göreceğiz.''

KAYNAK : AA
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • salih gül 16 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycan sızın neyınıze. sız gıdıp ermenılerle el sıkısın derdınız turk bırlığını zedelemek.sızın ıcın gazze daha onemlı karabağda erzurumda marasta hocalıda sıvasta adanada musluman turklerı olduren ermenılerın elını sıkın.hakkımı helal etmıyorum sayın gul sız benım aılemı katleden ermenılerle nasıl elsıkısırsınız bıze sordunuzmu bu polıtıkanızın olduğunu 22 temmuzdan once nıye meydanlarda soylemedınız
    Cevapla
  • Turan Bozkurt 16 yıl önce Şikayet Et
    Hidayet Karazor 'a ...''''geliyoruz iktidara bekleyin'''''. Hidayet sizde ümit maşallah Ağrı dağı kadar biz de o yok , kusura bakmayın ,insanız aciziz zayıfız artık beklemeye tahammülümüz kalmadı ....! Onun için bu yolu seçtik ... Siz beklemeye devam edin biz bekleyemiyecez...!!!! Erbakan gerçekten Liderdir...Ama Liderin her yaptığı doğrudur diyemeyiz Hidayet ... Her Lider de insanı menzili maksuda ulaştıramaz ...! Biz bunu anladık ama sizin ümidiniz var bekleyin !!! Allah cc Hocama hayırlı ömür versin inşallah.83 senede olmazsa ne gam 183 e kadar yolu var !!!!!!!!
    Cevapla
  • Hidayet Karazor 16 yıl önce Şikayet Et
    Siz var ya siz. Sayın üç beş yıllık AKP nin sözüm ona yılmaz cesur savunucuları, siz o partiye toz kondurmuyacaksınız, bir asırlık davamızı savununca provakatör olacağız öylemi, kargalar gülüyor halinize, sizin başbakanınız da böyle işine gelmeyene hemen bir kulp takar, ama rahatınız kaçtı biliyorum, sınırları açmak demek sizin bitişiniz demektir. Bana millete yaptığı bir hizmet söyleyin hükümetin? Son günlerde ne yaptı hangi haberinde yabancı bir ülke yoktu, neden bunlar seçim sonrasında arttı? geliyoruz iktidara bekleyin
    Cevapla
  • Erkan DAĞ 16 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Mete. Yorumlarına tamamen katılıyorum. Ne yazık ki haber siteleri aynen dediğin gibi bazı kişilerin istilası altında ve bunların amaçları hep aynıdır. İşi gücü bırakmışlar iktidarla ilgili hemen her konuda yorum yaparlar. Tüm yorumlarıda provakatif amaçlıdır. Aynı haber için tek yorumlada yetinmezler. Ama insanlarımız bunların amaçlarını çok iyi biliyor fakat bunlara cevap vermek bile istemiyorlar. Erbakan derdi ya Türkiyede 2 parti var biz ve diğerleri diye haklıymış. 2 parti var şu an AKP ve diğerleri.
    Cevapla
  • Mustafa Gullu 16 yıl önce Şikayet Et
    temennimiz o dur insallah !!!!!!. insallah azarbeycanli gardaslarimizi yalniz birakmayiz karabagdan ermeni isgalcileri geri cekilmaden yaptiklari soy kiriminida kabullenmeden turkiye ile kapi mapi acilmamali fakat sy basbakan nato sekreterligi secimi sirasinda dusdugu celiski davosda sahte fatihligi gibi 1 is yapar diye korkuyorum insallah ben yanilirim !!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR