Eminağaoğlu hakkında ihraç istemi

Adalet Bakanlığı, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz'ın ardından Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da meslekten ihraç edilmesini istedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 09.11.2009 20:02 GÜNCELLEME 09.11.2009 20:02 GÜNCEL
Eminağaoğlu hakkında ihraç istemi
Eminağaoğlu hakkında ihraç istemi

Adalet Bakanlığı, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında 1 ''Meslekten ihraç'',  2 ''Yer değiştirme'' cezası ile 3 ayrı adli soruşturma istedi.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulunca, Eminağaoğlu hakkında başlatılan soruşturma sonucunda, Ceza İşleri Genel Müdürlüğünce de uygun bulunan idari soruşturma raporu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) gönderildi.

Soruşturma raporuna göre, hukuksal konulara ilişkin açıklamada bulunmak, kendisi ve diğer bazı soruşturmalarla ilgili gizliliği ihlal, Yargıtay ek binasında düzenlediği basın toplantısı nedeniyle 1 ''Meslekten ihraç'' ve 2 ''Yer değiştirme'' cezası istendi.

Eminağaoğlu hakkındaki disiplin soruşturması kapsamında istenen ''Meslekten ihraç'' ve ''Yer değiştirme'' cezalarını ise HSYK karara bağlayacak. HSYK'nın vereceği karara Eminağaoğlu'nun itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı, HSYK'nın yedek üyelerinin de katılımıyla, İtirazları İnceleme Kurulu görüşecek.

Adalet Bakanlığı, Eminağaoğlu hakkında aynı gerekçelerle 3 ayrı adli soruşturma yapılmasını da istedi.

Adli soruşturma sürecinde Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, Eminağaoğlu hakkında iddianame hazırlayarak, Sincan Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek. Sincan Ağır Ceza Mahkemesi, son kovuşturmanın açılmasına karar verirse YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, birinci sınıf hakim olduğu için yargılanma Yargıtay'ın ilgili ceza dairesinde yapılacak.

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise konuyla ilgili yarın dernek binasında, saat 12.30'da bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 74 TÜMÜ
  • dark.look 16 yıl önce Şikayet Et
    züğürt emin ağa. artık tükürük saçarak kim konuşacak...
    Cevapla
  • ahmet bostan 16 yıl önce Şikayet Et
    geç kalmış bir karar. belirli bir teşkilata başkanlık yapan bir kişiliğe saip olan bir kişinin adı yazmağa gerek görmediğim bir kanun dışı bir teşkilataın avukatlığını yapan kişinin ançak devlet kademelerinde deyil içerde yapsın haydi hayırlısı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle