Deniz Feneri Derneği meydan okudu

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Kurban bağışı kesimi olayında Deniz Feneri Derneği'nin organizasyonu dışında usulsüzlük olma ihtimalinin büyük olduğunu savunarak yargıya çağrıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2009 19:30 GÜNCELLEME 24.12.2009 19:30 GÜNCEL
Deniz Feneri Derneği meydan okudu
Deniz Feneri Derneği meydan okudu

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ''Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk'' operasyonu kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiğini anımsatarak, ''Kurban bağışı kesimi olayında Deniz Feneri Derneğinin organizasyonu dışında usulsüzlük olma ihtimali büyüktür'' dedi.

Cengiz, derneğin Zeytinburnu'ndaki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ''Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı'' iddiasıyla pazar günü gözaltına alındığını ve sorgulandığını söyledi.

Tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiğini belirten Cengiz, bu yılki kurban organizasyonları hakkında bilgi verdi.

Cengiz, bu yıl 15 bin 743 kişiden vekaleten kurban bağışı aldıklarını ve bunların 7 bin 438 hissesinin Türkiye içindeki 4 merkezde kesiminin yapıldığını anlatarak, soruşturma kapsamında adı geçen MAYET firmasına ihale edilen 6 bin 370 hissenin kesiminin Diyarbakır'daki Güngörür Et Tesisleri'nde yapıldığını kaydetti.

Soruşturmanın asıl muhatabının Deniz Feneri Derneği olmadığını ve soruşturmada adı geçen diğer kurumların da kendileri gibi mağdur olduğunu ifade eden Cengiz, ''Soruşturmada adı geçen kurumlarda da kasıt olmadığını ve bu kurumların firmalar tarafından iğfal edildiğini düşünüyorum'' dedi.

Deniz Feneri Derneğinin Diyarbakır'da gerçekleştirdiği kesimlerin noter huzurunda ve dernek yetkililerinin gözetiminde, dini vecibelere uygun olarak yapıldığına ilişkin görüntü kayıtlarının da bulunduğunu belirten Cengiz, ayrıca bağışçıların kurbanlarından oluşturulan payların yüzde 65'inin, 65 ilde 17 bin 840 fakir aileye dağıtıldığını bildirdi.

Bu dağıtımlara ilişkin teslim fişlerini de soruşturma savcılığına verdiklerini dile getiren Cengiz, kurban kesim ihalesini verdikleri firmaca Deniz Feneri Derneğine sunulan hizmette usulsüzlük bulunmadığını kaydetti.

Cengiz, soruşturmanın devam ettiğini ve bu kapsamda 20 kişinin de tutuklandığını anımsatarak, ''Kurban bağışı kesimi olayında Deniz Feneri Derneğinin organizasyonu dışında usulsüzlük olma ihtimali büyüktür'' diye konuştu.

Derneğe bağış yapanların iradesine titizlikle sahip çıktıklarını ifade eden Cengiz, dernek olarak bağışçıların iradelerini yerine getirdiklerini söyledi. Cengiz, soruşturmanın selametle sonuçlandırılmasını istediklerini de kaydederek, ''Yargının suçluları ortaya çıkarmasını diliyorum'' dedi.

Toplantı sırasında basın mensuplarına Diyarbakır'da yapılan kesimlere ilişkin görüntüler de gösterildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Zeynep Gül 14 yıl önce Şikayet Et
    Deniz Fenerimiz bunların da üstesinden gelecek... Dün akşam Lösev Başkanı Üstün Ezer, ana haberde Uğur Dündarın sorularını cevaplıyor, kendilerinin bu işte herhangibir suçlarının olmadığını beyan ediyor. Bir de şunu söylüyor: Bu durumdan dolayı bağışımız azalırsa, biz bir lösemili çocuğa para gönderemez ve çocuk ölürse bunun sorumlusu kim olacak? Peki soruyorum, Deniz Fenerine atılan iftiralardan sonra ailelerin gıdalarının, kiralarının, sağlık giderlerinin, eğitim masraflarının gönderilemeyeşinin sorumlusu kim?
    Cevapla
  • hakan 14 yıl önce Şikayet Et
    deniz feneri. dün okadar haber yapan kanallar size sesleniyorum nerdesiniz ve ugur dündar bey dürüst gazeteci cevap hakkı veriyormuş neden bir satır yayınlamadınız deniz feneri dernegi genel başkanın basın açıklamasını hani tarafsızdınız hani dürüstdünüz sizler kanld-staratv-stv sadece işinize gelen tarafımı yayınlıyorsunuz hani söz hakkı adamları dinlemediniz bile YEMEN hükümdarı neşaşi bile sizden daha adildi o bile iki tarafı dinledi nedir bu kininiz deniz fenerine yardım etmek sucmu yoksa...VESSELAM
    Cevapla
  • mehmet aziz öztürk 14 yıl önce Şikayet Et
    danıştayın sayıştayın işi ne. sadece sayılanlar değil çocuk esirgeme kurumu, vakıflar, dernekler, ticaret ve sanayi odaları, şoförler odası ve barolar hepsinin evet hepsinin defterlerini güzelce dürmeli pardon incelemeli ki vatandaşın alın terini kimler hortumluyor parasını kim hipletiyor ortaya çıksın. Bir milletin geleceğini çalanlara darbe yapacak babayiğit lazım. Ha unutmadan işçi ve işveren sendikaları ve işadamları derneklerini unutmamak lazım..
    Cevapla
  • aytek yıldızben 14 yıl önce Şikayet Et
    her taşın altından. deniz feneri çıkıyor. bayramdan önce kapıma gelmişlerdi. iyi ki kovmuşum. yardım organizasyonunda çalışanlar gönüllü kişiler olsaydı ehli müslim kişiler çalışırdı. diğerleri bağlasan da durmazdı. böyle olmalı. ücretsiz çalışacak varsa halis niyetli kişi onlardır. diğerleri fasa fiso.
    Cevapla
  • TiGeRiTo 14 yıl önce Şikayet Et
    Tam destek.... Deniz Feneri ne güveniyorum. Her zaman yardımımı yaparım. Kimlerin ne yapmaya çalıştığı belli. İtirafçı ihale alan şirketlerde çalışan biri derneklere demiyor, ihale alanlar hepsini kesmiyor diyor. Derneklerde noter koymuş araya, ee... sonuç belli!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR