Evlat edinme aşkına okuma azmi

Kayseri'de yaşayan Emine Gökdemir (41), evlat sahibi olabilmek için Halk Eğitim Merkezi (HEM)'nin okuma yazma kursuna gidiyor. İlkokul dördüncü sınıfa kadar okuyan Gökdemir, diplomasını alamadığı için evlat edinemiyor.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 21.03.2010 12:57 GÜNCELLEME 21.03.2010 12:57 GÜNCEL
Evlat edinme aşkına okuma azmi
Evlat edinme aşkına okuma azmi

Çocuk sahibi olmak için 4 kez tüp bebek yöntemiyle aşılama yaptıran Emine ve Okan Gökdemir çifti, tedavi başarılı olmayınca evlat edinmeye karar verdi. Sosyal Hizmetler Kurumu, evlatlık almak için başvuru yapan Gökdemir çiftinin isteğini, anne adayının ilkokul diploması olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi.

Çocuk sahibi olmak isteyen Emine Gökdemir, otuz bir yıl önce oturduğu sıralara, HEM'in açtığı kurslara yeniden katıldı. Emine Gökdemir, bu defa da başka bir sorunla karşılaştı. Evlat edinebilmek için başvuruda bulunanlardan en az ilköğretim diploması istendiğini öğrenen Gökdemir, açık ilköğretimin ikinci kademe olarak adlandırılan 6-7 ve 8'inci sınıflarından sorumlu olarak eğitimini tamamlaması gerekiyor.

İlköğretim okulu dilplomasını almak için zamanın yeterli olmayacağını ifade eden Gökdemir, "Eşim kamu personeli, maddi olarak bir sıkıntımız yok. Tek sorun benim diplomamın olmaması. Bu yüzden çocuk sahibi olamıyoruz. 41 yaşındayım daha ne kadar okuyabilirim. Başbakandan yardımcı olmasını istiyorum. Çünkü çoğalmamızı istiyor. Benim gibi bir sürü aile var. Diplomam yok diye bir çocuğa bakamayacak değilim. Ayrıca, binlerce çocuk yuva hasreti çekerken, benim durumumda olan onlarca aile de evlattan yoksun kalıyor." diye konuştu.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR