Sanatçılardan telif hakkı için birlik çağrısı

Sanatçılar 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiye Günü kapsamında eser sahiplerinin haklarının korunması çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2011 17:04 GÜNCELLEME 26.04.2011 17:04 GÜNCEL
Sanatçılardan telif hakkı için birlik çağrısı
Sanatçılardan telif hakkı için birlik çağrısı

Universal Music Taxim Edition’un Arnavutköy’deki binasında bir araya gelen sanatçılar, telif hakları konusunda neler yapılması gerektiği konusunu tartıştı. Toplantıya Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Faruk Demir, MESAM Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Atilla Özdemiroğlu, Orhan Gencebay, Ahmet Selçuk İlkan, Ali Haydar Timisi, İskender Paydaş, Özgün Berksan, Ozan Çolakoğlu, Feyyaz Kuruş, Ragga Oktay, Burcu Güneş ve Arif Sağ katıldı.

Toplantıda birlik çağrısında bulunan Arif Sağ, “Ben buradan çağrı yapıyorum ayrılıklar hiçbir kar getirmez. Biz bir aileyiz, her zaman birbirimizin eserlerini kullanıyoruz. Telif hakları konusunda ayrı kurumlar olarak hak aramaya gitmek olmaz.” dedi.

Orhan Gencebay ise “Aslında mesele haktır, hakkın kaybolması mümkün değildir. Her zaman emek varsa bunun bir karşılığı da mutlaka vardır.” şeklinde konuştu.

Emeğin hak olduğunu söyleyen Burcu Güneş ise konuşmasında, kendilerinin eserlerini milyonların dinlediğini ancak seslerini duyuramadıklarını ifade etti. Güneş daha sonra şöyle konuştu, “Müzisyenler rahat insanlardır bu rahatlık nedeniyle emeklerine sahip çıkmıyorlar.”

MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Özdemiroğlu da çoklu meslek kuruluşları konusuna değindi. Özdemiroğlu, “Eser sahipleri parçalanmış durumda, uluslararası yasalar var bunlar oturmuş durumda ancak Türkiye’de bunun uygulanabilir olması gerekiyor. Şu anda eser arıyorlar ama ortada eser yok. Çok değerli arkadaşlar mesleği terk ettiler.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR