Kemalpaşa'daki yağma davasında karar

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde emlakçılık yapan Ahmet İnce'yi kendilerine borcu olduğu gerekçesiyle ormanlık alana götürerek ''nitelikli yağma'' suçunu işlediği iddiasıyla yargılanan 6 sanıktan 3'ü 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı, 3'ü beraat etti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2011 17:02 GÜNCELLEME 03.05.2011 17:02 GÜNCEL
Kemalpaşa'daki yağma davasında karar
Kemalpaşa'daki yağma davasında karar

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanıklar Özgür Arıcı, Ramazan Sevgi ve Servet Kaya ile avukatları katıldı. Müşteki Ahmet İnce ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada son savunmaları sorulan sanıklardan Özgür Arıcı, elinde bulunan 130 bin lirayla Kemalpaşa'da bungalovların bulunduğu, içkili ama nezih bir restoran açmayı düşündüğünü, bunun için yörede emlakçılık yapan Ahmet İnce ile görüştüğünü belirterek, İnce'ye bu iş için kaparo verdiğini, iş bozulunca parasını geri almak istediğini kaydetti.

Arıcı, ''Ahmet İnce'nin yaptığı asılsız şikayet nedeniyle 6.5 aydır cezaevindeyim. Oğlum yurt dışında olduğumu sanıyor. Kesinlikle yağma suçuna katılmış değilim'' dedi.

Sanık Servet Kaya da yasalara aykırı bir iş yapmadığını savunarak, ''Yaparsam da arslanlar gibi arkasında dururum'' diyerek suçlamaları reddetti.

Sanık Ramazan Sevgi de suçlamaları kabul etmedi.

Sanıkların avukatları, Özgür Arıcı ile Ahmet İnce'nin iş yeri kurma konusunda pazarlık ettiğini, İnce'ye para verildiğini, dolandırıldıklarını anlayınca bu işten vazgeçildiğini belirterek, ''Tek yaptıkları paralarını istemektir'' dedi.

Davaya konu olayın iş ilişkisinden başka bir şey olmadığını söyleyen avukatlar, yağma suçunun işlenmediğini savundu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Muammer Yumrutaş, Murat Çolak ve Mehmet Arıcı'nın atılı suçu işlediklerine ilişkin yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi. Özgür Arıcı, Ramazan Sevgi ve Servet Kaya'yı temyiz yolu açık olmak üzere ''nitelikli yağma'' suçundan 10'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Servet Kaya, aldığı cezayı duyunca ağlamaya başlayan yakınlarına, ''Başınızı dik tutun, çoluğuma çocuğuma sahip çıkın'' dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR