HPG'den iki saldırı haberine yalanlama

Halk Savunma Güçleri (HPG) adlı örgütün, 3 Mayıs günü Çukurca’da bir askerin şehit olmasıyla sonuçlanan olay ile Tunceli’deki karakola yönelik eylem girişimine dair çıkan haberleri yalanladığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2011 12:48 GÜNCELLEME 05.05.2011 12:48 GÜNCEL
HPG'den iki saldırı haberine yalanlama
HPG'den iki saldırı haberine yalanlama

Halk Savunma Güçleri (HPG) adlı örgütün, 3 Mayıs günü Çukurca’da bir askerin şehit olmasıyla sonuçlanan olay ile Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Atmaca Jandarma karakoluna yönelik eylem girişimi olduğuna yönelik haberleri yalanladığı belirtildi. HPG’nin aynı gün ve saatlerde sözkonusu alanlarda herhangi bir güçlerinin olmadığını bildirdiği kaydedildi.

ANF’de yer alan bir haberde “Türkiye’de 12 Haziran seçimleri yaklaşırken, Türk medyasının manipülatif haberleri yeniden yoğunluk kazanmaya başladı. 3 Mayıs günü Çukurca’da bir askerin ölümünden, hiçbir doğrulama ihtiyacı duymadan PKK’yi sorumlu tutan çoğu medya, daha sonra askerin el bombasının elinde patlaması sonucu öldüğünü duyurmuştu” denildi. HPG’den bu olaya ilişkin bir açıklama geldiğini belirten ANF haberinde şöyle dedi:

“HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), basına yansıyan bilgilerin çarpıtma olduğunu bildirdi. HPG-BİM, ‘3 Mayıs günü TC basınında Hakkari’nin Çukurca ilçesi dağlık arazi kesiminde, sınır güvenliğini sağlayan TC ordusuna ait askerlere yönelik eylem girişimi olduğu haberi geçmiştir. Bundan kaynaklıda bir askerin panikleyip bombasını elinde patlatarak öldüğü bilgisi yansımıştır. Belirtilen gün ve alanda gerilla birliklerimizin herhangi bir eylem girişimi olmamış, basında yansıyan bilgi gerçekleri çarpıtma amaçlı verilmiştir’ dedi.”

Aynı gün Tunceli’de “TSK’nın püskürttüğü bir eylem girişimi” olduğu haberlerinin ortaya çıktığını, birçok basın organında yayınlanan bu haberin de kaynağının belirsiz olduğunu kaydeden ANF, HPG’nin “3 Mayıs günü TC basınında Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Atmaca Jandarma karakoluna gerillalarımızın eylem girişiminin olduğu ve TC askerlerinin bunu fark edip geri püskürttüğü yönünde bir haber yayınlanmıştır. Ancak belirtilen gün ve saatte belirtilen alanda gerillalarımızın herhangi bir girişimi olmamıştır. Yayınlanan haberler gerçeği çarpıtma ve özel savaş politikalarının bir ürünüdür” açıklamasına yer verdi.

KAYNAK : ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR