Kato Dağı'nda PKK'ya büyük operasyon

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik büyük çaplı operasyon başlatıldı. Kato Dağı ile Feraşin Yaylası mevkisinde gün boyu yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2011 18:07 GÜNCELLEME 13.05.2011 18:07 GÜNCEL
Kato Dağı'nda PKK'ya büyük operasyon
Kato Dağı'nda PKK'ya büyük operasyon

Edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın Uludere ile Beytüşşebap ilçeleri kırsalı, Irak sınırı yakınlarında bulunan Kato Dağı ile Farasin Yaylası mevkisinde bir grup PKK'lı teröristin barındığı istihbaratı üzerine bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bölge karadan kuşatılırken, havadan da teröristlerin barınabileceği alanlar bombalanıyor.

Dün geceden itibaren başlatılan operasyonlarda gece saat 01.00 sıralarında bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlandığı ve çatışmaların yer yer sürdüğü bildirildi.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde sürdürülen operasyonda, PKK'lıların bulunduğu alanlar Kobra tipi helikopterler tarafından bombalanırken, stratejik alanlara ise helikopterlerle özel eğitimli komandoların indirildiği belirtildi.

İHA

YORUMLAR 2
  • halit doğan 13 yıl önce Şikayet Et
    hiç düşündünüz mü?. 30 senedir bu savaş sayesinde kaç tane amerikalı helikoper,silah,tank üreticisi zengin oldu veya servetine servet kattı. veya hiç düşündünüz mü bu silah üreticilerinin fabrikalarında çalışan kaç amerikalı ailenin karnı bu savaş sayesinde doydu ve hala doyuyor. silah baronları servetlerine servet katadursun biz burada hala savaşmaya devam edelim. bir can, bir insan bu kadar kolay yetişmiyor. bir spermin büyüyüp ete kemiğe bürünmesi seneler alıyor ama bir bomba hatta bırakın onu, küçücük bir kurşun bir hayatı almaya yetiyor. Savaş heveslileri size sesleniyorum. Bu kadar kolay mı ha ? silaha harcanan milyar dolarlar amerikanın, fransanın,israilin hatta italyanın ekonomisine katkı sağlarken, silah baronlarını zengin ederken, türkiye ürettiğnin yarısını nerdeyse silaha yatırıyor. Beter olsunlar diyen savaş çığırtkanları hiç düşündünüz mü ha? birgün hepimiz öleceğiz, ölüm döşeğinizde hayat boyu yaptıklarınız, neyi savunduğunuz, neye destek verdiğniz hiç aklınıza gelmeyecek mi?
    Cevapla
  • turgut acer 13 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar, Bu onlarin sonun ba$langici'dir.in$aallah. Ve öylede olacaktir.Hic bir Örgüt Uluslar arasi destek görmeden büyüye'mez ve Güclü bir Devletin icindede barinamaz ve ya$ama $ansi olamaz.Kimlerin hangi i$lerden nasil cikar edindiklerini, hatta uluslar arasi bile paralarin nasil kimlerle payla$ildigi zamanlar artik in$aallah geride kalacaktir. Cünkü artik Türkiye güclü bir Devlet olma eksenine oturmu$tur ve hamdolsun yava$ yava$da olsa yol almaya ba$lami$tir.Kimse $u soruyu sormuyor. Neden ve nasil oluyorda 1984'de ba$layan ücbe$ capulcu dedikleri E$kiya'nin TSK'nin mücadelesine ragmen bitirilememi$,tam aksine kartopu gibi büyüyerek bir PKK örgütü olarak ka$imiza cikmi$tir.Devletin gücünü ve itibarini ayaklar altina dü$ürenler kimlerdi.PKK'mi?,yoksa TSK'mi?.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR