Doğu baharda beyaza büründü

Yurdun doğusu baharı beklerken beyaza büründü. Doğu Anadolu'nun Kuzeyinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken Ardahan ve Palandöken'e Mayıs ayında yağan kar şaşırttı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2011 10:50 GÜNCELLEME 15.05.2011 10:50 GÜNCEL
Doğu baharda beyaza büründü
Doğu baharda beyaza büründü

Ardahan, dün aralıklarla etkili olan yağmur, gece saatlerinde soğuk hava ile birlikte kara dönüştü. Sabah saatlerine kadar süren yağışın ardından beyaz örtüyle kaplanan kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetre olarak ölçüldü. Kentte, gece en düşük sıcaklık sıfır derece olarak kaydedildi.

Güne beyaz örtüyle uyanan Ardahanlılar, mayıs ayında kar yağmasının şaşkınlığını yaşadı. Mayıs ayında Ardahan'a hala kar yağdığını belirten vatandaşlar, şaşkınlıklarını ''Bahar geliyor derken, kar yağdı'' ifadelerini kullanarak dile getirdiler.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede kent merkezlerinde sağanak, yüksek kesimlerde de kar beklendiğini bildirerek, su taşkını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundular.

PALANDÖKEN

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kuvvetli sağanak, gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı etkili oluyor. Kent merkezlerinde sağanak etkili olurken Palandöken Dağı'na ve Ardahan'ın yüksek kesimlerine kar yağdı.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşı, ani sel, su baskınları, toprak kayması ve çatı uçmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

POSOF’TA BAHAR VE KIŞ AYNI ANDA YAŞANIYOR

Ardahan’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken Posof ilçesinde Mayıs ayında bahar ile kış ayı adeta bir arada yaşanmaya başlandı.

İklim değişiklikleri Posof’ta tüm canlılığı ile yaşanıyor. Bahar’ın son ayında olunmasına rağmen hala kar yağışı devam ediyor. Posof un bazı köyleri akşam başlayan kar yağışının altında kaldı. Posof’u çevreleyen Ulgar dağı, Ucun tepe ve Arsiyan dağları ve etekleri yine beyaza büründü. Çamyazı, Alabalık, Kol, Kaleönü, Günbatan ve Yolağzı Köyleri karla beyaz örtüye bürünürken, Posof vadisinde ağaçlar ve yerde açan çiçekler ayrı bir güzellikler sergiliyorlar.

Yüksek yerlerde daha yeni çiçek açmaya çalışan dallar da ki tomurcuklar da karla kaplandılar.

KAYNAK : AA-İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR