3 ilçede 160 konut sahiplerini bekliyor

Kilis'in 3 ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan 160 konut, tamamlanmasına rağmen elektrik bağlanmadığı ve alt yapısı tamamlanmadığı için dağıtımı gerçekleştirilemediği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2011 11:21 GÜNCELLEME 15.05.2011 11:21 GÜNCEL
3 ilçede 160 konut sahiplerini bekliyor
3 ilçede 160 konut sahiplerini bekliyor

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından Elbeyli ilçesine dar gelirli vatandaşlar için 50 konut, Polateli ilçesi için 60 konut, Musabeyli ilçesi için 50 konut olmak üzere toplam 3 ilçeye 160 konut yapıldı. Konutların inşaatının tamamlanmasına karşın elektrikleri bağlanamadığı ve alt yapı hizmetleri yapılamadığı için dağıtımı gerçekleştirilemedi.

Elbeyli ilçesinde yapılan 50 konutun belediye sınırları içerisinde olmadığı için imar tadilatı yapılmasından sonra TEDAŞ tarafından 50 konutun elektrik ihalesi yapıldı. Polateli ve Musabeyli ilçelerinde de elektrik ihalesi yapıldığı ilçe belediyelerinin alt yapıyı yapacak güçleri olmadığı için evlerin tamamlanmasına rağmen dağıtımı gerçekleştirilemedi. 3 ilçe kaymakamı ile belediye başkanları sorunun çözümü için çaba gösterdikleri öğrenildi.

Vatandaşlar ise yetkililerin bir an evvel bu duruma el atıp fakir aileleri sevindirmeleri gerektiğini ifade etti.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR